9 Οκτ 2024

Έναρξη ποιμαντικών δράσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Σάμου και Ικαρίας

Η Ιερά Μητρόπολις Σάμου και Ικαρίας και το Γραφείο Νεότητας ανακοινώνουν την έναρξη των ποιμαντικών δράσεων για το έτος 2024-2025, με την ευλογία και την καθοδήγηση του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Ευσεβίου και τις ενέργειες των Υπευθύνων Ιερέων στις Ενορίες της Μητροπολιτικής μας Περιφέρειας. 

Συγκεκριμένα, προσκαλεί τα παιδιά όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων στη νέα Κατηχητική χρονιά, στον νέο κύκλο μαθημάτων Αγιογραφίας, στην Παιδική και Νεανική Χορωδία «ΕυΩΔΗα» και στις Φοιτητικές Συνάξεις. Με το σύνθημα: «Άνοιξε την πόρτα στο φως… όσο σκοτάδι κι αν ρίχνουν οι καταρράκτες των καιρών μας» και μέσα από τον διάλογο και την ουσιαστική επικοινωνία, τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα να μαθητεύσουν στην εμπειρία της Εκκλησίας, στην αγάπη του Χριστού, να χαρούν την συναναστροφή και την ψυχαγωγία, να διδαχθούν τα ήθη και τις παραδόσεις του τόπου μας, και να συμμετάσχουν σε ποικίλες εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολή μας καθ’ όλο το εκκλησιαστικό έτος. 


Έναρξη των Κατηχητικών Συνάξεων την Κυριακή 13 Οκτωβρίου.

Για πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην ενορία σας.

Έναρξη προβών της Παιδικής & Νεανικής Χορωδίας "ΕωΩΔΗα" το Σάββατο 12 Οκτωβρίου.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο.

Επικοινωνία: imsamou.evodia@gmail.com

Σχολή Αγιογραφίας
Έναρξη συναντήσεων από τον Νοέμβριο (θα ακολουθήσει ανακοίνωση για την ημερομηνία έναρξης).

Οι Φοιτητικές Συνάξεις θα πραγματοποιούνται στο Καρλόβασι από τον Οκτώβριο.
Πληροφορίες στον Ιερό Ναό Όρμου Καρλοβάσου

 Παιδική & Νεανική Χορωδία «ΕυΩΔΗα» 

Η Ι. Μ. Σάμου και Ικαρίας ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας της Παιδικής & Νεανικής Χορωδίας «ΕυΩΔΗα» για το διδακτικό έτος 2024-2025, τόσο για τους παλιότερους όσο και για τους νέους-ες μαθητές/-τριες που επιθυμούν να γίνουν μέλη της.

Με βασικό κίνητρο τη δημιουργία και με τη βεβαιότητα ότι η Μουσική θα μας δώσει και πάλι χαρά και δύναμη, το μουσικό μας ταξίδι συνεχίζεται. Η Χορωδία «ΕυΩΔΗα» της Ι. Μ. Σάμου πρόκειται και φέτος, με την ενεργή παρουσία της στα τοπικά μουσικά και εθιμικά δρώμενα, να δώσει τον ιδιαίτερο τόνο της σε θρησκευτικές, εθνικές, κοινωνικές, φιλανθρωπικές και άλλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, με τα μέλη της -παιδιά και νέους 10 έως 18 ετών- να απολαμβάνουν τις εβδομαδιαίες τους πρόβες και την ενασχόλησή τους με τη μουσική και το χορωδιακό τραγούδι.

Οι συναντήσεις των μελών θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο, στην αίθουσα του πρώην ΚΑΠΗ, Καλομοίρη Εμμανουήλ 3, Βαθύ Σάμου, ενώ, ανάλογα με τους/τις συμμετέχοντες/ουσες, θα διαμορφωθεί και η τελική ώρα των προβών.

Τα μαθήματα Χορωδιακού Τραγουδιού προσφέρονται ΔΩΡΕΑΝ.

Πληροφορίες και εγγραφές: Δευτέρα έως Παρασκευή,11:00-13:00, στο τηλέφωνο 2273087656, email: imsamou.evodia@gmail.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required