17 Οκτ 2024

Ολοκληρώθηκαν οι ψεκασμοί καταπολέμησης του δάκου της ελιάς σε Σάμο και Ικαρία

Σύμφωνα με ενημέρωση από το γραφείο αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου γίνεται γνωστό προς τους ελαιοπαραγωγούς και τους ελαιοτριβείς της Σάμου και Ικαρίας, ότι οι ψεκασμοί συλλογικής καταπολέμησης του δάκου της ελιάς ολοκληρώθηκαν στη Σάμο, την Παρασκευή 11/10/2024 και στην Ικαρία, την Παρασκευή 27/9/2024.

Η συγκομιδή βρώσιμου και ελαιοποιήσιμου καρπού μπορεί να ξεκινήσει με την ωρίμανση του (αλλαγή χρώματος), από τις ημερομηνίες που αναγράφονται στους παρακάτω πίνακες, ανά τοπική ή δημοτική κοινότητα.



Για τις περιοχές που δεν περιλαμβάνονται στους πίνακες και τους βιοκαλλιεργητές, δεν υπάρχει περιορισμός στην ημερομηνία έναρξης της συγκομιδής.Στην περίπτωση όμως που οι παραγωγοί έχουν προβεί από μόνοι τους σε επιπλέον ψεκασμούς, θα πρέπει να τηρήσουν τα αναγραφόμενα στην ετικέτα του σκευάσματος που χρησιμοποίησαν. Επίσης όσοι ελαιοπαραγωγοί σκοπεύουν να συγκομίσουν τον ελαιόκαρπο όψιμα, θα πρέπει να συνεχίσουν από μόνοι τους τις επεμβάσεις φυτοπροστασίας, επειδή οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την ανάπτυξη του δάκου και των λοιπών προσβολών.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στους κατά τόπους γεωπόνους - τομεάρχες δακοκτονίας.

Διευκρινίζεται ότι η τήρηση του χρόνου αναμονής μετά τον ψεκασμό αποτελεί ευθύνη κάθε παραγωγού και δεν υπάρχει περιορισμός στην ημερομηνία έναρξης λειτουργίας των ελαιοτριβείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required