6 Οκτ 2024

Ο Μητροπολίτης Σάμου & Ικαρίας στο Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου

Την Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, στο Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου στο Προκόπι Ευβοίας τιμήθηκε η μνήμη των αγίων μαρτύρων της Μικρασιατικής τραγωδίας και ετελέσθη μνημόσυνο των θυμάτων αυτής και των Προκοπιέων προσφύγων.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας μετά από πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου χοροστάτησε στον Όρθρο, προέστη στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο και κήρυξε τον Θείο Λόγο.


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε για την πρόσκληση τον Σεβασμιώτατο κ. Χρυσόστομο και κηρύσσοντας τον θείο λόγο ανέπτυξε ερμηνευτικά το περιεχόμενο της διατεταγμένης ευαγγελικής περικοπής (Λουκά ε΄, 1-11) και αναφέρθηκε στη διδασκαλία της Εκκλησίας μας περί ιερών λειψάνων.


Λίγο πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ευλογήθηκε το κόλλυβο των ιερομαρτύρων και εθνομαρτύρων Αγίων, ενώ, μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, τελέσθηκε το μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των θυμάτων της Μικρασιατικής τραγωδίας και των Προκοπιέων προσφύγων.

Μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων μνήμης, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στο παρακείμενο Μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού του Ι. Προσκυνήματος, όπου φυλάσσεται και αρχιερατικός σάκκος του αγίου εθνοϊερομάρτυρος Χρυσοστόμου Σμύρνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required