7 Οκτ 2024

Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας από τη Διεύθυνση Πρόνοιας Δήμου Ανατολικής Σάμου

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ανατολικής Σάμου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας πραγματοποίησε τις παρακάτω δράσεις: 

Την εβδομάδα από 30-09-2024 έως 04-10-2024 το ΤμήμαΥπηρεσιών Βοήθεια στο Σπίτι τιμώντας αυτή την ημέρα. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν μετρήσεις ζωτικών σημείων και σακχάρου στους κατοίκους των Δημοτικών Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Βαθέος.




Την 1η-10-2024 το Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) διοργάνωσε για τα μέλη του γιορτή σε εστιατόριο του Αγίου Κωνσταντίνου, όπου διασκέδασαν με ζωντανή μουσική. Στα μέλη προσφέρθηκαν γλυκά, λουλούδια και ευχετήριες κάρτες.


Στις 02-10-2024 το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ανατολικής Σάμου, με παράρτημα Ρομά πραγματοποίησε ομιλία με θέμα: «Η σεξουαλική Υγεία στην Τρίτη Ηλικία» με ομιλητές τους ιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου «Ο Άγιος Παντελεήμων» κα. Μιχοπούλου Βασιλική, Μαιευτήρα - Γυναικολόγο, Επιμελήτρια Β’ ΕΣΥ, και τον κ. Γαρύφαλλο Ιωάννη, Ουρολόγο, Διευθυντή Ουρολογικής Κλινικής.


Οι άνθρωποι της Τρίτης Ηλικίας, παραμένουν και θα πρέπει να συνεχίσουν να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής οικογένειας, της ελληνικής κοινωνίας. Το φως της γνώσης, της εμπειρίας, της σοφίας και της αστείρευτης αγάπης τους, διατηρεί την φλόγα στα μάτια των νεότερων ζωντανή. Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου θα συνεχίσει να στηρίζει την Τρίτη ηλικία μέσω των υπηρεσιών του με στόχο την ενεργή συμμετοχή των μεγαλύτερων ανθρώπων σε ηλικία στην κοινότητα, διασφαλίζοντας τον σεβασμό που τους αξίζει. 





Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας ευχαρίστησε θερμά όσους συμμετείχαν στις δράσεις αυτές καθώς και όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίησή τους.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required