17 Οκτ 2024

Προχωρούν με ταχείες διαδικασίες 4 σημαντικά έργα στον Δήμο Ανατολικής Σάμου

Δημοτικό Σχολείο Μυτιληνιών
Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου προχωρά με ταχείες διαδικασίες στην υλοποίηση έργων που ενώ είχαν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση δεν είχαν προχωρήσει οι διαδικασίες για την υλοποίησή τους. Στην Δημοτική Επιτροπή που συνεδρίασε την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου εγκρίθηκαν οι όροι δημοπράτησης για τα εξής έργα:

1) Αποκατάσταση εγκαταστάσεων παραλιών Γάγκου – Μαούνες, Μαλαγαρίου και Δημοτικού Κήπου που περιλαμβάνει παρεμβάσεις φωτισμού και φυτεύσεων στον Δημοτικό Κήπο, την αποκατάσταση του κτιρίου στη Γάγκου καθώς και παρεμβάσεις εξωραϊσμού, την αντικατάσταση φωτισμού από το ύψος του Ξενία μέχρι τα γήπεδα τένις, και εξοπλισμό παραλίας για την περιοχή Μαούνες.

Παραλία Γάγκου

2) Βελτίωση και ανάπλαση δημοτικών και τουριστικών υποδομών της Τ.Κ. Βουρλιωτών που αφορά την κατασκευή τοιχίου – ασφαλτόστρωση- φωτισμού των δύο παρκινγκ της Κοινότητας.

Επίσης, στο πλαίσιο αποκατάστασης των σχολικών υποδομών που αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για τον Δήμο Ανατολικής Σάμου, επισπεύσθηκε η διαδικασία ένταξης, εξασφαλίστηκαν με ταχείς ρυθμούς οι αδειοδοτήσεις από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων και εγκρίθηκαν στην Δημοτική Επιτροπή της Δευτέρας 14 Οκτωβρίου, οι όροι δημοπράτησης για την στατική ενίσχυση των Δημοτικών Σχολείων Μυτιληνιών και Βαθέος.

Ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Πάρης Παπαγεωργίου δήλωσε σχετικά:

«Η έγκριση των όρων δημοπράτησης των τεσσάρων αυτών έργων είναι αποτέλεσμα εντατικής εργασίας που αποφέρει αποτελέσματα και πλέον προχωρούν σημαντικά έργα όπως τα δύο σχολεία Μυτιληνιών και Βαθέος. Να σημειώσουμε ότι προχωρούμε και τις μελέτες που αφορούν τις αναγκαίες αρχιτεκτονικές και ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις προκειμένου τα σχολεία μας να καταστούν πλήρως λειτουργικά.

Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν στις Μαούνες και την Γάγκου θα δώσουν την δυνατότητα στις δύο παραλίες της πόλης να αναμορφωθούν ριζικά μαζί και με άλλες παρεμβάσεις τις οποίες προχωρούμε ώστε η πόλη μας να έχει δύο πλήρως εξοπλισμένες ακτές τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες τους. Επίσης, στον Δημοτικό Κήπο θα ενισχυθεί το πράσινο με νέες φυτεύσεις και θα αποκατασταθούν τα προβλήματα στον φωτισμό έτσι ώστε αυτός ο μοναδικός πνεύμονας πρασίνου αλλά και ιστορικός τόπος να καταστεί ακόμη ελκυστικότερος για τους επισκέπτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required