11 Οκτ 2024

16 Οκτωβρίου - Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης της Καρδιάς

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, η Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Επειγόντων Περιστατικών (Ε.Ε.Δ.Ε.Π.), ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Σάμου, ο Ιατρικός Σύλλογος Σάμου και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Σάμου διοργανώνουν την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Σάμου εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης της Καρδιάς.


Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

18:00: Τα χέρια μας σώζουν ζωές – Εκπαίδευση πολιτών στη Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση Hands only στην Πλατεία Δημαρχείου Δήμου Ανατολικής Σάμου.

19:00: Αίθουσα εκδηλώσεων Δημαρχιακού Μεγάρου Δήμου Ανατολικής Σάμου.

Χαιρετισμοί. 

Ομιλία για τη Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης της Καρδιάς από τον Ειδικό Καρδιολόγο, Εκπαιδευτή του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης κ. Μοσχονά Εμμανουήλ. Επίδειξη Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης από Εκπαιδευτές του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης. Συζήτηση και πρακτικά σενάρια με τους πολίτες.

Όλοι οι πολίτες μπορούν να σώσουν μια ανθρώπινη ζωή. Μάθε πώς….

Η Παγκόσμια Ημέρα «Επανεκκίνησης της Καρδιάς» στόχο έχει την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών όσον αφορά την Καρδιακή ανακοπή.

Η καρδιακή ανακοπή αποτελεί μια από τις συχνότερες αιτίες θανάτου στον κόσμο. Στην Ευρώπη καταγράφονται 400.000 περιστατικά αιφνίδιων καρδιακών ανακοπών, με το ποσοστό επιβίωσης να παραμένει πολύ χαμηλό, σε επίπεδα κάτω από 10%.

Πέραν του 50% των περιπτώσεων αιφνίδιων καρδιακών ανακοπών, συμβαίνουν στην παρουσία ενός ή περισσοτέρων ατόμων. Με δεδομένο πως τα πρώτα λεπτά μετά την καρδιακή ανακοπή είναι καθοριστικά για την επιβίωση του ατόμου, οι παρευρισκόμενοι στο χώρο είναι το κλειδί της επιβίωσης των θυμάτων καρδιακής ανακοπής. Η άμεση έναρξη Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και η χρήση Αυτοματοποιημένου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ) από τους παρευρισκόμενους, συμβάλει το μέγιστο στην ανάνηψη του ατόμου. Στην περίπτωση που η παρέμβαση γίνει εντός δυο με τριών λεπτών, η πιθανότητα επιβίωσης μπορεί να φθάσει μέχρι και στο 90%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required