10 Οκτ 2024

Σάββατο, 12 Οκτωβρίου - «Η Μούσα των Σαμίων» διοργανώνει ημερίδα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου, αποτελεί μια σημαντική υπενθύμιση για όλους μας ότι η ψυχική υγεία είναι εξίσου ζωτικής σημασίας με τη σωματική υγεία. Σε μια εποχή όπου οι κοινωνικές και προσωπικές προκλήσεις συνεχώς αυξάνονται, η ανάγκη για ευαισθητοποίηση γύρω από την ψυχική υγεία είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Η ημέρα αυτή μας καλεί να αναγνωρίσουμε τη σημασία της φροντίδας της ψυχικής μας κατάστασης, να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν ψυχικές δυσκολίες και να προωθήσουμε την ισότητα στην πρόσβαση σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας.

Η ψυχική υγεία δεν περιορίζεται μόνο στην απουσία ψυχικών διαταραχών, αλλά επεκτείνεται στην ευημερία, στην ικανότητά μας να αντιμετωπίζουμε το στρες της καθημερινότητας, να εργαζόμαστε παραγωγικά και να συμβάλλουμε στην κοινότητά μας. Στο πλαίσιο αυτό, ο ρόλος της ενημέρωσης και της εκπαίδευσης είναι κρίσιμος, προκειμένου να κατανοήσουμε καλύτερα τις ανάγκες μας και να καταπολεμήσουμε τα στερεότυπα που συνοδεύουν την ψυχική ασθένεια.

Με γνώμονα αυτή την αποστολή, ο Πολιτιστικός και Επιμορφωτικός Σύλλογος «Η Μούσα των Σαμίων» διοργανώνει μια πολύ σημαντική ημερίδα αφιερωμένη στην ψυχική υγεία.


Ανακοίνωση για την Ημερίδα Ψυχικής Υγείας

«Ο Σύλλογος μας, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας, σας προσκαλεί στην ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 12 Οκτωβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Ανατολικής Σάμου. Η ημερίδα αυτή έχει ως στόχο να αναδείξει τις προκλήσεις και τις δυνατότητες που αφορούν την ψυχική υγεία στη σύγχρονη κοινωνία.

Οι καταξιωμένοι ομιλητές που θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους είναι:

Νίκος Καλδριρμιτζιάν, Ψυχολόγος

Κλεοπάτρα Μηλίγκου, Ψυχολόγος

Μπογιάν Ντομαζέτοβιτς, Ψυχολόγος


Σε συνεργασία με τον Σύλλογο Οικογενειών και Εθελοντών για την Ψυχική Υγεία (ΣΟΕΨΥ), θα παρουσιαστούν εισηγήσεις και συζητήσεις που αφορούν στο στρες από το εργασιακό περιβάλλον, την κατάθλιψη, καθώς και την εξάρτηση από το διαδίκτυο. Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήματα και να συμμετάσχουν σε έναν εποικοδομητικό διάλογο.

Ημερομηνία: Σάββατο, 12 Οκτωβρίου
Ώρα: 19:00
Τοποθεσία: Αίθουσα εκδηλώσεων, Δημαρχείο Ανατολικής Σάμου
Είσοδος ελεύθερη».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required