16 Σεπ 2024

«Κλέφτες Ποδηλάτων» - Το αριστούργημα του Βιτόριο ντε Σίκα θα προβληθεί στις «Μαούνες» στο Μαλαγάρι

«Το ποδήλατο… κλέβει την παράσταση». Σήμερα Δευτέρα, 16/9,στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας θα προβληθεί στις 20:30 στις «Μαούνες» στο Μαλαγάρι, η ταινία «Κλέφτες Ποδηλάτων» (Ladri di biciclette‎‎). 

Οι Κλέφτες των Ποδηλάτων ή Κλέφτες Ποδηλάτων (ιταλικά: Ladri di biciclette‎‎) είναι ιταλική δραματική ταινία του 1948, σε σκηνοθεσία του Βιτόριο ντε Σίκα. Η ταινία περιγράφει την ιστορία ενός φτωχού πατέρα στη Ρώμη μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο οποίος αναζητά το ποδήλατό του, το οποίο κλάπηκε. Το γενικότερο περιβάλλον χαρακτηρίζεται από ανομία, την ανικανότητα της αστυνομίας και την αδιαφορία των συμμαχικών δυνάμεων που στάθμευαν στην Ιταλία μετά το τέλος του πολέμου. 

Ο διάσημος Γάλλος κριτικός Αντρέ Μπαζέν (André Bazin) χαρακτήρισε τον Κλέφτη ποδηλάτων ως ένα από τα πρώτα «δείγματα καθαρού κινηματογράφου» στην ιστορία της έβδομης τέχνης.

Η ταινία θεωρείται ένα από τα αριστουργήματα του ιταλικού νεορεαλισμού. Έλαβε τιμητική βράβευση Όσκαρ το 1950, ενώ λίγα χρόνια αργότερα εκτιμήθηκε από τους κριτικούς κινηματογράφου ως μια από τις σημαντικότερες ταινίες όλων των εποχών, διάκριση την οποία συνέχισε να κατέχει και κατά τις μετέπειτα δεκαετίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required