18 Σεπ 2024

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας - 2η ημέρα (17/9) εκδηλώσεων στον Δήμο Ανατολικής Σάμου

Τι σημαίνει να είσαι εθελοντής; Πώς σχεδιάζεται μια επιχείρηση διάσωσης; Ποια είναι τα μέτρα προστασίας των πυροσβεστών; Γιατί πρέπει να ακολουθούμε τις οδηγίες της Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ); 
Πώς η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης μπορεί να βοηθήσει κάποιον που είναι σε κίνδυνο και τι κάνει ο υπέροχος σκύλος της; Πόσο σημαντικό τελικά είναι να είσαι εθελοντής και να βοηθάς τον τόπο σου; 






Αυτά και άλλα πολλά έμαθαν μικροί και μεγάλοι στην πλατεία Πυθαγόρα όπου η Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου, η Ειδική Μονάδα Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ) και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης- Παράρτημα Σάμου μοίρασαν γνώση, χαμόγελα και την πάντα θετική τους διάθεση. 






Το drone της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σηκώθηκε στον αέρα και παρακολουθήσαμε σε ζωντανή σύνδεση τις εικόνες που λάμβανε από το Μαλαγάρι ενώ η έκπληξη που επεφύλαξε η Πυροσβεστική υπηρεσία με τον γερανό της που ανέβασε τα παιδιά κυριολεκτικά… στον ουρανό, κέρδισε τις εντυπώσεις.






Τι κάνουν τέσσερις άδειες καρέκλες στην πλατεία μας; Περιμένουν τους μουσικούς και τους χορευτές του Λυκείου Ελληνίδων που εμφανίζονται από παντού για να μας τραγουδήσουν «α καπέλα» και να χορέψουν παραδοσιακούς χορούς. 




Μια υπέροχη επίδειξη δεξιοτεχνίας και ταλέντου που κέρδισε τα χειροκροτήματα και παρέσυρε σε χορό όσους είχαν την ευκαιρία να βρεθούν σήμερα στην πλατεία της πόλης μας.




Λίγο πιο πέρα, μπροστά στην Δημόσια Βιβλιοθήκη, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ. Βαθέος μας μίλησε για την διαφορετικότητα. Διάβασαν το παραμύθι «Το κορίτσι βατόμουρο», έγιναν κορίτσια και αγόρια «βατόμουρα» φορώντας μωβ μπλουζάκια, συζήτησαν και ζωγράφισαν για την αξία του να σεβόμαστε τον άλλον, τον διαφορετικό από εμάς και να προκρίνουμε πάντα την αγάπη προς τον άνθρωπο που δεν μας μοιάζει και δεν του μοιάζουμε. Στο τέλος κρέμασαν την ζωγραφική τους «μπουγάδα» στην φιλόξενη βιβλιοθήκη μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required