13 Σεπ 2024

«Ο Έρωτας του Οδυσσέα» στο 10ο SIMF

Ραντεβού με τον πολυβραβευμένο σκηνοθέτη, σεναριογράφο και παραγωγό, Βασίλη Βαφέα, δίνει την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου το 10o SIMF (Summer Island Movie Festival), που συνεχίζεται με επιτυχία κάθε βράδυ στην περιοχή «Μαούνες» Μαλαγαρίου στην πόλη της Σάμου. 

Ο πλέον Σάμιος μη Σαμιώτης σκηνοθέτης (έχει επιλέξει επανειλημμένα τη Σάμο ως τόπο γυρισμάτων των ταινιών του) θα είναι παρών στην προβολή της ταινίας του «Ο Έρωτας του Οδυσσέα», παραγωγής 1984. Πρωταγωνιστεί ένας διαφορετικός Κώστας Βουτσάς (ειδικό βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 1984 για την απόδοση του ρόλου), σε ένα φιλμ περιπλάνησης γύρω από τους ανέφικτους πόθους. Μετά την προβολή ο Βασίλης Βαφέας θα είναι στη διάθεση του κοινού για γόνιμο διάλογο γύρω από την ταινία.


Βασίλης Βαφέας

«Memento mori»

Θα προηγηθεί του «Έρωτα του Οδυσσέα» η ταινία μυθοπλασίας μικρού μήκους (12’) «Memento mori» («Θυμήσου να πεθάνεις»). Πρόκειται για τη φετινή δημιουργία της κινηματογραφικής ομάδας των παιδιών του Γενικού Λυκείου Σάμου, η οποία διαγωνίστηκε και βραβεύτηκε στο μαθητικό φεστιβάλ «Σινεμάθεια». (Να θυμίσουμε ότι η κινηματογραφική ομάδα του ΓΕΛ Σάμου απέσπασε στο ίδιο φεστιβάλ το 2023 το 1οβραβείο με ντοκιμαντέρ για το προσφυγικό ζήτημα.)

Χορηγία: Υπουργείο Ναυτιλίας, Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required