9 Αυγ 2024

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Σάμου: «Μένει εκτός η σεισμόπληκτη Σάμος και από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις στους αρχαιολογικούς χώρους...»

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή τον αποκλεισμό Σάμου και Ικαρίας από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε αρχαιολογικούς χώρους ανά την Ελλάδα.

«Μένει εκτός η σεισμόπληκτη Σάμος και από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις στους αρχαιολογικούς χώρους ανά την Ελλάδα εν όψει της πανσελήνου του Αυγούστου, σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Ανάλογη η κρατική συμπεριφορά και για την Ικαρία.


Είναι πράγματι προκλητική η αδιαφορία της Κυβέρνησης Μητσοτάκη και στο επίπεδο του Πολιτισμού για τον τόπο μας με την Εφορεία Αρχαιοτήτων του Νομού, ακέφαλη από διετίας και πλέον και με τα ευάριθμα έργα διάσωσης, ανάδειξης και αξιοποίησης του αδαπάνητου μνημειακού μας αποθέματος να προχωρούν μόνο χάρη στις άοκνες προσπάθειες, το φιλότιμο και τις ευαισθησίες του προσωπικού της Αρχαιολογικής μας Υπηρεσίας.

Και βέβαια τόσο για τη Σάμο όσο και για την Ικαρία εξακολουθούν να παραμένουν χωρίς ιδιαίτερη φροντίδα και κρατική μέριμνα οι αρχαιολογικοί μας θησαυροί που υπέστησαν σοβαρές ζημιές από τον φονικό και καταστροφικό σεισμό της 30ής Οκτώβρη 2020.

Το βυζαντινό κάστρο στο Πυθαγόρειο, το Ρωμαϊκό Υδραγωγείο της Σάμου, κτίρια και λατρευτικοί χώροι όλων των ιστορικών περιόδων των νησιών μας βρίσκονται σε οικτρή κατάσταση και καθημερινά κινδυνεύουν με πλήρη κατάρρευση.

Ενώπιον όλων αυτών οι ανευθυνοϋπεύθυνοι της Κυβέρνησης των αυτοαποκαλούμενων α(χ)ρίστων αδιαφορούντες βραδυπορούν.

Αιδώς Αργείοι και ως εδώ.»
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required