19 Αυγ 2024

Φούρνοι – Η φωτιά έσβησε – Προτεραιότητα η αποκατάσταση της περιοχής

Την Κυριακή, 18 Αυγούστου, με τις συνεχιζόμενες προσπάθειες όλων όσων συμμετείχαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στους Φούρνους, που ξεκίνησε το μεσημέρι του Σαββάτου, τέθηκε σε πλήρη έλεγχο ενώ συνεχίστηκαν προληπτικές ρίψεις νερού από αέρος.

Το σημαντικό της δύσκολης, λόγω των ισχυρών ανέμων πυρκαγιάς, υπήρξε το γεγονός ότι δεν είχαμε τραυματισμούς ενώ αποφεύχθηκαν καταστροφές οικιών.
Το καταστροφικό έργο της φωτιάς, με πρόχειρες εκτιμήσεις, υπολογίζεται σε 3.000 στρέμματα χορτολιβαδικής και αγροτικής έκτασης.



Μετά το τέλος του δύσκολου διημέρου, ο βουλευτής Σάμου, Χριστόδουλος Στεφανάδης, αναφερόμενος στο περιστατικό ανάρτησε στην προσωπική του σελίδα στο facebook τα εξής:

«Με τις ηρωικές προσπάθειες όλων!

Των πυροσβεστών, των εθελοντών καθώς και της νεοϊδρυθείσης 14ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε. με έδρα τη Σάμο, που με τον άξιο και εμπειρότατο Δ/κτη της Αντιπύραρχο κ. Ν.Ελευθερόγλου συμμετείχε καθοριστικά από την πρώτη στιγμή. Συνεχίζονται οι προληπτικές ρίψεις από αέρος.Επικοινώνησα παρουσία του Δημάρχου Φούρνων με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Κικίλια και τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστο Τριαντόπουλο για θέματα πρόληψης και άμεσης χρηματοδότησης της αποκατάστασης.

Δήμαρχος Φούρνων Δημήτρης Καρύδης

Αντιπύραρχος Γιώργος Μιαούλης

...RESPECT σε δύο μεγάλους πρωταγωνιστές του πεδίου:

Τον Δήμαρχο Φούρνων κ. Δημήτρη Καρύδη και τον Δ/κτη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου, Αντιπύραρχο Γιώργο Μιαούλη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required