29 Αυγ 2024

Ηχηρό μήνυμα διαμαρτυρίας – Ζητούνται λύσεις για το Νοσοκομείο Σάμου… χθες!

Φωτό: «Σαμιακόν Βήμα»
Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Σάμου και ο χώρος της υγείας στα νησιά μας πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης, 28 Αυγούστου στην πλατεία Πυθαγόρα στην πόλη της Σάμου. 

Στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Σάμου, που ανέλαβε την πρωτοβουλία για την κινητοποίηση, απάντησαν δεκάδες σύλλογοι και φορείς του νησιού καθώς και πολλών πολιτών που κατέφθασαν από διαφορετικά σημεία της Σάμου για να ενώσουν τη φωνή τους στη διαμαρτυρία για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει τα τελευταία χρόνια η δευτεροβάθμια περίθαλψη υγείας στα νησιά μας με ολοένα αυξανόμενες ελλείψεις ειδικοτήτων ιατρικού προσωπικού αλλά και στους τομείς διοίκησης και καθαριότητας.


Ανάλογη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το ίδιο βράδυ στην πλατεία του Ευδήλου στην Ικαρία στις 9:00.


Της συγκέντρωσης στην πλατεία Πυθαγόρα ακολούθησε πορεία στην παραλιακή της πρωτεύουσας, έως τον τουριστικό λιμένα Βαθέος.

Φωτογραφίες: «Σαμιακόν Βήμα»




Φωτογραφίες: «Σαμιακόν Βήμα»

Η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σάμου, κ. Βάσω Βρυνιώτη, ήταν η πρώτη ομιλίτρια της συγκέντρωσης. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Σάμου κ. Ευστράτιος Καπώλης, ο πρόεδρος του ΕΝΙΣ (Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Σάμου), κ. Ανδρέας Ευστρατουδάκης, ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου,αρμόδιος θεμάτων Τουρισμού, κ. Γιάννης Καλτάκης, η αντιπρόεδρος του Συλλόγου ΕυΠο κ. Μαρία Μαρούκη – Χατζηγεωργίου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Σάμου, κ. Σταμάτης Φιλιππής, ο δήμαρχος Δυτικής Σάμου κ. Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους και οδήμαρχος Ανατολικής Σάμου, κ. Πάρης Παπαγεωργίου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required