6 Αυγ 2024

8 Αυγούστου - Κινητοποίηση διαμαρτυρίας για τον κίνδυνο ανάφλεξης στη Μέση Ανατολή

Η Τομεακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ ενημερώνει με ανακοίνωσή της για την κινητοποίηση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 8 Αυγούστου, στις 19:30, στην πλατεία Δημαρχείου στο Βαθύ. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης.

«Έχουν περάσει πάνω από 300 μέρες που το κράτος- δολοφόνος του Ισραήλ αιματοκυλά τον Παλαιστινιακό στη νέα φάση του πολέμου. Τα εγκλήματα δεν έχουν τελειωμό: σχεδόν 40 χιλιάδες νεκροί, δεκάδες χιλιάδες σακατεμένοι, ανάμεσά τους πολλά παιδιά, κατεστραμμένες υποδομές, ζωή κόλαση.

Ο πόλεμος κλιμακώνεται. Πέρα από τις αεροπορικές επιχειρήσεις ΗΠΑ και Μεγάλης Βρετανίας, συνολικά του ΝΑΤΟ και της ΕΕ σε βάρος της Υεμένης, τις τελευταίες μέρες υπάρχει κλιμάκωση από πλευράς Ισραήλ με επιθέσεις στο Λίβανο και χτυπήματα στο έδαφος του Ιράν, όπως έγινε με τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς. Εξελίξεις που ρίχνουν κι άλλο λάδι στη φωτιά, που δείχνουν ότι ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος επεκτείνεται, οι κίνδυνοι για τους λαούς της περιοχής μεγαλώνουν.

Το πρόσχημα της δήθεν αυτοάμυνας του Ισραήλ έχει καταρριφθεί από την πραγματικότητα, έχει απορριφθεί από τους λαούς σχεδόν σε όλο τον πλανήτη, που παρά την αντιδραστική προπαγάνδα, τις απειλές, την καταστολή βροντοφωνάζουν για το δίκιο του παλαιστινιακού λαού.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, μαζί με τα άλλα κόμματα έχουν ευθύνες για τη βαθιά εμπλοκή της χώρας στις πολεμικές επιχειρήσεις: αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά, συστοιχία Patriot στη Σαουδική Αραβία, βάσεις σε όλη την Ελλάδα που είναι ορμητήρια πολέμου. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ που κυβέρνησαν. Ταυτόχρονα η ΝΔ έχει εξελιχθεί σε βασικό “αναμεταδότη” της ισραηλινής προπαγάνδας και ενισχύει την πολύμορφη συνεργασία με το κράτος τρομοκράτη, έχει τεράστιες ευθύνες μετατρέποντας τη χώρα μας σε θύτη άλλων λαών. Από κοντά και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις που όλες (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά, Βελόπουλος, φασιστοειδή) στήριξαν και στηρίζουν το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, στήριξαν και στηρίζουν το πρόσχημα που αξιοποιεί το κράτος δολοφόνος για να σφαγιάζει ένα λαό. Για να μην ξεχνάμε και τις φαιδρές δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ περί «ιερής αμυντικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ».

Ο ελληνικός λαός έχει δείξει την αλληλεγγύη του στο λαό της Παλαιστίνης και σε αυτό το δρόμο τον καλεί το ΚΚΕ να συνεχίσει. Είναι ανάγκη τώρα να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στα ισραηλινά εγκλήματα και τη συμμετοχή-συνενοχή της ελληνικής κυβέρνησης σε αυτά, να εκφραστεί η λαϊκή αλληλεγγύη στους λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου, αλλά και σε κάθε λαό που έρχεται αντιμέτωπος με αυτά τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα.

Ο πόλεμος κλιμακώνεται και στην Ουκρανία

Οι αποφάσεις της τελευταίας συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ είναι πολεμικό ανακοινωθέν. Ο πόλεμος ΝΑΤΟ - Ρωσίας που εξελίσσεται στο ουκρανικό έδαφος παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις, γίνεται συζήτηση για χρησιμοποίηση πυρηνικών όπλων!

Οι κίνδυνοι για το λαό μας είναι μεγάλοι, καθώς οι βάσεις στην Ελλάδα και ειδικά στην Αλεξανδρούπολη διαδραματίζουν κομβικό ρόλο.

Στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται


Σε αυτές τις συνθήκες η Τουρκία εκμεταλλεύεται τη γεωστρατηγική της θέση και ισχύ και θέτει στο τραπέζι όλες της τις διεκδικήσεις σε βάρος των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων. Το τελευταίο διάστημα είχαμε:

· Την παρουσία Ερντογάν στην κατεχόμενη Κύπρο και το βάπτισμα του Αττίλα σε «ειρηνευτική αποστολή»!

· Το επεισόδιο ανάμεσα σε Κάσο και Κάρπαθο που αποτέλεσε επαναφορά του παράνομου τουρκολυβικού συμφώνου που αμφισβητεί ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα

· Την αναφορά σε «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη.

Το περιβόητο καλό κλίμα αποδεικνύεται ότι δε διασφαλίζεται από την τουρκική επιθετικότητα. Ακόμα και τα παζάρια εντός ΝΑΤΟ που όλα τα άλλα κόμματα υπερασπίζονται οδηγούν σε έκπτωση από ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, μεγαλώνουν τους κινδύνους για πολεμικό επεισόδιο, ειδικά σε συνθήκες που όλη η γύρω περιοχή φλέγεται.

Είναι ώρα λαϊκής κινητοποίησης και δράσης

· Πάλη για την ειρήνη σημαίνει πάλη ενάντια στην πολιτική που γεννά τον πόλεμο. Και η πολιτική που γεννά τον πόλεμο είναι η πολιτική στήριξης της κερδοφορίας του κεφαλαίου, η πολιτική που οδηγεί στην επιθυμία κάθε κράτους να αναβαθμίζει τη θέση του σε βάρος άλλων, η πολιτική που οξύνει τους ανταγωνισμούς για ενεργειακές πηγές και δρόμους μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων.

· Πάλη για την ειρήνη είναι η πάλη ενάντια στον εγκληματικό οργανισμό του ΝΑΤΟ, είναι η πάλη κατά της ΕΕ που στηρίζει τους πολέμους.

· Πάλη για την ειρήνη είναι η πάλη για αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς, που δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους, είναι η κοινή πάλη ελληνικού και τουρκικού λαού που υποφέρουν.

· Πάλη για την ειρήνη είναι η πάλη για λευτεριά στην Παλαιστίνη και για τερματισμό της Ισραηλινής κατοχής.

Όλοι και όλες στην κινητοποίηση που οργανώνει η ΤΕ Σάμου του ΚΚΕ την Πέμπτη 8 Αυγούστου στις 7:30μμ στην πλατεία Δημαρχείου της Σάμου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required