27 Αυγ 2024

Η Λαϊκή Επιτροπή Μαραθοκάμπου για την συγκέντρωση διαμαρτυρίας της 28ης Αυγούστου

Ανακοίνωση της Λαϊκής Επιτροπής Μαραθοκάμπου για την συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Πυθαγόρα για τα προβλήματα που υπάρχουν στο Νοσοκομείο Σάμου και στον χώρο της υγείας.


«Συγχωριανοί

Ο Σύλλογος εργαζομένων του Γ. Ν. Σάμου καλεί όλους τους φορείς του νησιού και όλο το λαό του νησιού να συμμετέχει μαζικά στη Συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει εξαγγείλει το Εργατικό Κέντρο Σάμου τη Τετάρτη 28 Αυγούστου, ώρα 19.30 στη πλατεία Πυθαγόρα για τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στο νοσοκομείο και σε όλες τις δομές υγεία του νησιού μας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και όλους τους συμπολίτες μας να δώσουν δυναμικό παρόν.

Εμείς εδώ στο χωρίο αλλά και όλοι οι Σαμιώτες ξέρουμε πολύ καλά αφού ζούμε καθημερινά την τραγική κατάσταση που επικρατεί αν χρειαστούμε γιατρό και νοσηλεία.

Οι ελλείψεις είναι πολλές και εμείς σαν Λαϊκή Επιτροπή, όπως και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου και το Εργατικό Κέντρο το επισημαίνουμε διαρκώς. Λείπουν γιατροί, νοσηλευτικό, παραϊατρικό, διοικητικό και προσωπικό καθαριότητας. Μηχανήματα και μέσα για θεραπείες και διαγνωστικές εξετάσεις είναι και αυτά σε έλλειψη ή δεν υπάρχουν εργαζόμενοι να τα δουλέψουν. Πολλά τμήματα του νοσοκομείου δεν λειτουργούν αφού δεν υπάρχουν γιατροί όπως όπως Οφθαλμίατρος, ΩΡΛ, Ενδοκρινολόγος, Γαστρεντερολόγος, Ογκολόγος, Ψυχίατρος, Παιδοψυχίατρος και άλλες υπολειτουργούν ή κινδυνεύουν ακόμη και με κλείσιμο όπως η ΜΕΘ, η Παιδιατρική.

Δεν πάει άλλο! Καμιά ανοχή σε αυτή την κατάσταση! Δεν μπορούμε να μπαίνουν σε κίνδυνο άλλες ανθρώπινες ζωές. Δεν μπορούμε να ξενιτευόμαστε και να χαλάμε μια περιουσία, που οι περισσότεροι δεν έχουμε καν, για να βρούμε γιατρό.

Φτάνει πια! Φταίνε όλοι όσοι κυβέρνησαν αυτόν τον τόπο γιατί η πολιτική τους στηρίζεται στο κέρδος και την ανθρώπινη ζωή την θεωρούν κόστος. Για αυτό μας αφήνουν χωρίς γιατρούς, χωρίς δημόσιες και δωρεάν παροχές υγείας! Δεν είναι ανίκανοι. Είναι συνειδητοί στην πολιτική τους και εγκληματούν εις βάρος του λαού.Το ίδιο κάνουν και οι εκάστοτε διοικήσεις αφού ακολουθούν κατά γράμμα τις κυβερνητικές πολιτικές.

Συγχωριανοί, εμείς ξέρουμε καλά ότι οι αγώνες που έχουμε δώσει και εδώ στο χωρίο μας δείχνουν ότι όταν παλεύεις μπορείς να έχεις αποτελέσματα. Μπορούμε ακόμη μια φορά να το κάνουμε πράξη!

Δε συμβιβαζόμαστε! Όλοι στον αγώνα για την υγεία του λαού μας!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Ø Την ιατρική κάλυψη του Π.Ι. Μαραθοκάμπου όλο το εικοσιτετράωρο, όλες τις μέρες της εβδομάδας με εναλλάξ εφημερίες δυο ιατρών που να υπηρετούν στο Μαραθόκαμπο.

Ø Την πλήρη στελέχωση του ιατρείου με το απαραίτητο νοσηλευτικό προσωπικό (μαία-νοσηλεύτρια), καθώς και την πρόσληψη μόνιμης καθαρίστριας.

Ø Την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή που απαιτείται για την απρόσκοπτη λειτουργία του Π.Ι

Ø Αναβάθμιση του Κ.Υ.Καρλοβάσου σε πραγματική μονάδα υγείας με 24ωρη λειτουργία.

Ø Να σταματήσει η υποβάθμιση του Νοσοκομείου Σάμου και να δοθούν χρήματα για να μετατραπεί σε ένα πραγματικά ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.

Υγεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν για όλους, με πλήρη στελέχωση όλων των δημόσιων δομών και του ΕΚΑΒ σε προσωπικό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό,

με γενναία κρατική χρηματοδότηση

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση των συμβασιούχων

Όλοι και όλες Τετάρτη 28 Αυγούστου, 7:30 το απόγευμα στην πλατεία στο Βαθύ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required