6 Ιουλ 2024

Κωδωνοστάσια Αγίου Νικολάου Κοκκαρίου - Η επιτυχής ολοκλήρωση ενός δύσκολου εγχειρήματος

«Veni, vidi, vici». Η περίφημη λατινική φράση: «Ήλθον, είδον, ενίκησα», που αποδίδεται στον Ιούλιο Καίσαρα, όταν ανήγγελλε τη νίκη του απέναντι στον βασιλιά του Πόντου Φαρνάκη τον Β΄, ίσως ταιριάζει στην περίπτωση του έργου καθαίρεσης των 2 κωδωνοστασίων του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου που ήταν επικινδίνως ετοιμόρροπα στο πλέον κεντρικό σημείο του Κοκκαρίου.


Δύσκολο εγχείρημα, και λόγω των χαρακτηριστικών της κατασκευής τους. 25 μέτρα ύψος και κάθε τρούλος να ζυγίζει 45 τόνους απαιτήθηκε επιμελής και πειθαρχημένη εργασία η οποία ολοκληρώθηκε σε σύντομο, σχετικά, χρονικό διάστημα και με πλήρη ασφάλεια για το εργατικό προσωπικό.





Ο υπεύθυνος του έργου, πολιτικός μηχανικός, Μάνος Σιγανός, γνώριζε τις δυσκολίες και με δεδομένη την έλλειψη εμπειρίας σε αναλόγου μεγέθους καθαιρέσεις, πέτυχε εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Το έργο ολοκληρώθηκε πλήρως την Πέμπτη, 4 Ιουλίου, ενώ ο χώρος στάθμευσης οχημάτων της περιοχής, που είχε αποκλειστεί, όπως και ο κεντρικός δρόμος (είχε δοθεί σε κυκλοφορία στις 19 Ιουνίου), για λόγος ασφαλείας, δόθηκε προς χρήση το απόγευμα της Παρασκευής, 5 Ιουλίου.






Οι φωτογραφίες, αδιάψευστος μάρτυρας των εργασιών αλλά και του τελικού αποτελέσματος με καθαριότητα του χώρου χωρίς ίχνος των όσων είχαν προηγηθεί τον προηγούμενο μήνα.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required