19 Ιουλ 2024

Υδροδοτούνται κανονικά οι Μυτιληνιοί - Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου για την πρόσφατη αποκατάσταση της βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης

Αποκαταστάθηκε η βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης της Δ.Κ. Μυτιληνιών και από την Τετάρτη, 17 Ιουλίου, υδροδοτείται όλη η Κοινότητα. Η βλάβη που ήταν εξαιρετικά σοβαρή, σύμφωνα με ενημέρωση από τον Δήμο Ανατολικής Σάμου, εντοπίστηκε την Κυριακή, 14 Ιουλίου, στο κεντρικό δίκτυο τροφοδοσίας της δεξαμενής με αποτέλεσμα να μην υπάρχει επάρκεια νερού για την κάλυψη των αναγκών του οικισμού.

«Παράλληλα», αναφέρεται στην ανακοίνωση, «υπήρξε ηλεκτρολογική βλάβη στη λειτουργία των φίλτρων. Άμεσα τα συνεργεία του Δήμου έσπευσαν να παρέμβουν για την αποκατάσταση και των δύο βλαβών που, ωστόσο υπήρξε εξαιρετικά δυσχερής και απαίτησε εργασίες δύο και πλέον ημερών για την πλήρη επαναφορά της υδροδότησης. 

Στη διάρκεια αυτών των ημερών υπήρχε συνεχής συνεργασία και παρουσία του πρόεδρου της ΔΚ και των αρμοδίων αντιδημάρχων καθώς και επιτόπια ενημέρωση των κατοίκων για την πορεία των εργασιών. Σε όσες περιπτώσεις καταγράφηκε έλλειψη νερού και τις τρεις ημέρες της διακοπής ο Δήμος φρόντισε να διασφαλίσει την υδροδότηση των κατοικιών και την κάλυψη των αναγκών τους με υδροφόρες.

Επίσηςθα πρέπει να αναφέρουμε ότι η όποια αναστάτωση καταγράφηκε στην ομαλή υδροδότηση της ΔΚ Χώρας, οφείλεται σε επαναλαμβανόμενο ηλεκτρολογικό πρόβλημα που έχει πλέον πλήρως αποκατασταθεί.

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά όλους τους κατοίκους για την κατανόησή τους και την συνδρομή τους στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Επίσης να επισημάνει ότι παραμένει η σύσταση για ορθολογική χρήση του νερού και εφαρμογή του Κανονισμού Ύδρευσης του Δήμου.

Είναι κοινή διαπίστωση η μείωση των αποθεμάτων του νερού συνολικά στον Δήμο μας (πηγές που έχουν στερέψει, μείωση στάθμης γεωτρήσεων κτλ) γι` αυτό και έχουν ληφθεί ειδικές πρωτοβουλίες από πλευράς του Δήμου για την διαχείριση των υδάτινων πόρων και έχουν προγραμματιστεί ενέργειες και παρεμβάσεις οι οποίες θα γνωστοποιηθούν σύντομα σε ειδική ενημέρωση.

Τα τηλέφωνα όλης της δημοτικής αρχής, του δημάρχου, των αρμοδίων αντιδημάρχων και της αρμόδιας υπηρεσίας παραμένουν σε 24ωρη βάση στην υπηρεσία των συνδημοτών μας. Παρακαλούμε σε περίπτωση διαπίστωσης οποιουδήποτε προβλήματος οι πολίτες να επικοινωνούν άμεσα και με τον πενταψήφιο αριθμό 15109».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required