16 Ιουλ 2024

Δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης

O Δήμος Ανατολικής Σάμου και το ΚΕΠ Υγείας στο πλαίσιο εφαρμογής προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, διοργάνωσε από τις 8 έως τις 12 Ιουλίου δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας, με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης.

Οι μετρήσεις πραγματοποιήθηκαν στο ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ανατολικής Σάμου και εξετάστηκαν συνολικά 170 άτομα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, 27 άτομα είχαν φυσιολογική μέτρηση, 90 άτομα βρέθηκαν με οστεοπενία και 53 άτομα με οστεοπόρωση.


Η κα. Μαρία Βακιντή - Κλάψα, εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος σε θέματα δημόσιας υγείας δήλωσε: 
«Το Πρόγραμμα Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας ολοκληρώθηκε με επιτυχία και η μεγάλη ανταπόκριση και συμμετοχή των συμπολιτών μας, μάς προτρέπει να συνεχίσουμε να διοργανώνουμε δράσεις που προάγουν την υγεία των πολιτών.


Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η πρόληψη επιτυγχάνεται με το συστηματικό προσυμπτωματικό έλεγχο. Ευχαριστούμε το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων τόσο για την στήριξη του έργου του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου μας όσο και για την άψογη συνεργασία».

Ο πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Η πρόληψη επιτυγχάνεται με το συστηματικό και έγκυρο προσυμπτωματικό έλεγχο. Η ανταπόκριση των πολιτών του Δήμου Ανατολικής Σάμου είναι πολύ μεγάλη και διαρκώς περισσότεροι δημότες συμμετέχουν σε τέτοιου είδους προγράμματα, το οποίο μας γεμίζει χαρά και θέληση να συνεχίσουμε να διοργανώνουμε δράσεις που προάγουν την υγεία των πολιτών. 

Με αυτή τη δράση ο Δήμος Ανατολικής Σάμου ενισχύει περαιτέρω τα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να συμβάλει στη διατήρηση της καλής υγείας του πληθυσμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required