27 Ιουλ 2024

Συγχαρητήριο μήνυμα του Μουσικού Σχολείου Σάμου στους/στις αποφοίτους για τη συμμετοχή τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις

«Εκφράζουμε με χαρά τα θερμά μας συγχαρητήρια στους μαθητές και στις μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Σάμου, για την επιτυχία τους να εισαχθούν σε τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Τα κατάφεραν με την αξία τους επιλέγοντας για την προετοιμασία τους ένα σχολικό πλαίσιο που τους/τις εμπλέκει στη δημιουργική διαδικασία. Συγχαρητήρια και στους γονείς και κηδεμόνες τους ,που στήριξαν τις επιλογές τους και τις προσπάθειές τους όλα αυτά τα χρόνια.

Μαθητής και μαθήτριές μας κατάφεραν να εισαχθούν σε Μουσικά Πανεπιστήμια -μάλιστα οι δύο εξ αυτών με πολύ καλή σειρά- αλλά και σε σχολές άλλων γνωστικών πεδίων της πρώτης προτίμησης τους, ανατρέποντας το στερεότυπο ότι το Μουσικό Σχολείο αφορά μόνο όσες/όσους επιθυμούν να ακολουθήσουν μουσικές σπουδές.

Από την άλλη πλευρά, κάποιοι μαθητές μας ήρθαν αντιμέτωποι με το «σκληρό πρόσωπο» του νέου συστήματος εισαγωγής και ΕΒΕ που αφορούσε στα τμήματα Μουσικών σπουδών. Εκφράζουμε τα συγχαρητήρια μας για την προσπάθεια και την προσήλωση στον στόχο τους, επισημαίνοντας ότι δεν κατακτιέται ποτέ ένα τέλος σε αυτά τα «μονοπάτια» και πάντα θα υπάρχει η ευκαιρία και για μια δεύτερη προσπάθεια.

Είμαστε πολύ περήφανοι/ες για όλους/ες τους μαθητές/τριες του σχολείου μας. Πρόκειται για παιδιά ταλαντούχα, το καθένα με τη δική του ,μοναδική ομορφιά. Στηρίζουμε τις επιλογές και τις επιθυμίες τους. Ο καθένας/η κάθεμία έχει τη διαδρομή του/της να διανύσει για να γίνει η καλύτερη εκδοχή του εαυτού του/της. Αυτό ,λοιπόν, τους το ευχόμαστε ολόψυχα.

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος εκπαιδευτικών
του Μουσικού Σχολείου Σάμου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required