21 Ιουν 2024

Συνάντηση υπουργού Υγείας και βουλευτή Σάμου για ζητήματα που αφορούν τις μονάδες υγείας του Νομού μας

Την Τετάρτη, 19 Ιουνίου, ο βουλευτής Σάμου, καθηγητής Καρδιολογίας κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης, συναντήθηκε με τον υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη. Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα θέματα υγείας του Νομού μας, τα οποία ο υπουργός γνωρίζει πολύ καλά.

Σχετικά με την εγκατάσταση Μαγνητικού Τομογράφου στο Νοσοκομείο της Σάμου, αποφάσισε και έδωσε εντολή, να γίνει η προμήθεια άμεσα μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, παρακάμπτοντας την διαδικασία του ΕΣΠΑ που είναι χρονοβόρα.

Το ίδιο αποφάσισε και για την δημιουργία της Αιμοδυναμικής Μονάδας, για επιτάχυνση των διαδικασιών, όπως να ενταχθεί επίσης στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Σχετικά με την στελέχωση των Μονάδων Υγείας, ο υπουργός αναφέρθηκε στην απροθυμία των γιατρών να υποβάλουν ενδιαφέρον, με αποτέλεσμα οι προκηρύξεις να αποβαίνουν άγονες.

Τα τελευταία μέτρα που αποφάσισε η Κυβέρνηση, δηλαδή η επιδότηση, πέραν του μισθού, με ποσό 2.100€ περίπου, επιπλέον των άλλων παροχών, πιστεύει ότι θα βοηθήσει για την επίλυση του προβλήματος.

Μετά τη συνάντηση, ο βουλευτής Σάμου, ανέφερε: «Ευχαριστώ τον κ. υπουργό, κορυφαίο στέλεχος της Κυβέρνησης, για την διαχρονική στήριξή του στα προβλήματα του Νομού μας, από όλες τις θέσεις που έχει υπηρετήσει.

Ειδικότερα, αντικειμενικά, η εγκατάσταση Μαγνητικού Τομογράφου και Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου στο Νοσοκομείο μας, που αποφάσισε την επιτάχυνση των διαδικασιών, θα βελτιώσει σε πολύ μεγάλο βαθμό το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών στους συμπολίτες μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required