31 Μαΐ 2024

Μετά τις καθυστερήσεις από τον σεισμό της Σάμου - Κρατική αρωγή για σεισμόπλκηκτα κτίρια και επιδοτήσεις ενοικίου & συγκατοίκησης

Μετά από πολύμηνες καθυστερήσεις, που ξεπέρασαν τους 12 μήνες, έφτασαν τα πρώτα καλά νέα για τους σεισμοπαθείς της Σάμου που ζουν στο ενοίκιο ή συγκατοικούν. Με τις νεότερες εξελίξεις, ο βουλευτής Σάμου, κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης, δήλωσε τα εξής:

«Μετά από μεγάλες καθυστερήσεις που έχουν προκαλέσει τη δικαιολογημένη απογοήτευση των δικαιούχων συμπολιτών μας και οι οποίες οφείλονταν στη μεταφορά αρμοδιοτήτων μεταξύ υπουργείων, κατά κύριο λόγο, και μετά από συνεχείς παρεμβάσεις μου στον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρήστο Τριαντόπουλο και στους υπηρεσιακούς παράγοντες, για επιτάχυνση των διαδικασιών, επανεκκίνησε η καταβολή της κρατικής αρωγής για σεισμόπληκτα και επιδοτήσεις ενοικίου - συγκατοίκησης.

Όπως με ενημέρωσε σήμερα, Παρασκευή, 31 Μαΐου, ο γενικός γραμματέας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, κ. Πέτρος Καμπούρης, πληρώθηκαν από 27-31/05/2024 μέχρι σήμερα, για επιδότηση ενοικίου σε 13 δικαιούχους το συνολικό ποσό των 12.780,00ευρώ και για Δωρεάν Κρατική Αρωγή Ά και ΄Β δόσεις ανακατασκευών, το συνολικό ποσό των 60.379,69 ευρώ.

Πιστεύω ότι ταχύτατα θα αποκατασταθεί η αταξία αυτή και θα αποζημιωθούν όλοι οι δικαιούχοι που ο φάκελος και τα δικαιολογητικά τους πληρούν τις προϋποθέσεις.

Θα παρακολουθήσω στενά την εξέλιξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required