30 Μαΐ 2024

Διάκριση Γυμνασίου Πυθαγορείου στο Διαγωνισμό Πειραμάτων της ΠΑΝΕΚΦΕ

Το Γυμνάσιο Πυθαγορείου είχε την χαρά να δει το βίντεο του πειράματος Φυσικής που δημιούργησε στο πλαίσιο του Διαγωνισμού "Video - Πειράματα στο Γυμνάσιο” να βρίσκεται μεταξύ των διακριθέντων. Το βίντεο δημιούργησαν οι μαθητές της Β' Γυμνασίου του σχολείου, Δημήτριος Διαβολής, Άγγελος Λεκάτης και Άννα Ρέππα υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους κ. Πλάτωνα Ζάχαρη και κα. Γραμματική Λυμπέρη. 

Το Πείραμα είχε τίτλο "Πειραματιζόμαστε με τα υγρά" και είχε σχέση με την πυκνότητα των υγρών και την ανάμιξή τους. Είναι ένα πείραμα που είχε δημιουργήσει η μεγάλη νομπελίστρια φυσικός Μαρία Κιουρί (Marie Curie) για να κρατάει "απασχολημένα" τα παιδιά της, την ώρα που η ίδια μελετούσε και πειραματιζόταν.

Ο Διαγωνισμός “Video - Πειράματα στο Γυμνάσιο”, που διοργανώνει η Πανελλήνια Ένωση Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε.) έχει κύριο στόχο την επαφή των μαθητών με τη διερευνητική μάθηση μέσα από πειραματικές διαδικασίες που πραγματοποιούν, με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών τους. Η Δράση που βρίσκεται ήδη στην τρίτη της χρονιά, πραγματοποιήθηκε με την έγκριση του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. στο χρονικό διάστημα Μαρτίου-Μαΐου 2024.

Εκπαιδευτικοί Γυμνασίων από όλη την Ελλάδα οργάνωσαν μαθητικές ομάδες και υποστήριξαν την εκτέλεση πειραματικών δραστηριοτήτων Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας και Γεωλογίας/Γεωγραφίας. Οι δραστηριότητες, αφού βιντεοσκοπήθηκαν, υποβλήθηκαν στην οργανωτική επιτροπή της ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε. και αξιολογήθηκαν από ομάδα εκπαιδευτικών-υπευθύνων Ε.Κ.Φ.Ε.




Συνολικά συμμετείχαν 37 σχολεία που υπέβαλαν 52 βίντεο. Από αυτά, 28 video που συγκέντρωσαν βαθμολογία πάνω από 60/100, σύμφωνα με την προκήρυξη κατατάσσονται σε τρεις κατηγορίες μεταλλίων (στα πρότυπα του ευρωπαϊκού διαγωνισμού πειραμάτων EOES), και θα εμπλουτίσουν το υλικό του αποθετηρίου μαθητικών video-πειραμάτων στην ιστοσελίδα της ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε.

«Είμαστε πανευτυχείς που το σχολείο μας είναι μέρος αυτής της προσπάθειας», δήλωσε ο διευθυντής του Γυμνασίου Πυθαγορείου κ. Δημήτρης Χατζής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required