21 Μαΐ 2024

Σημείωσε επιτυχία η εκδήλωση για τις γυναίκες από την Τομεακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 17 Μαΐου, η εκδήλωση της Τομεακής Επιτροπής Σάμου του ΚΚΕ για τις γυναίκες με θέμα: «Με δυνατό ΚΚΕ σπάμε τα δεσμά της ΕΕ. Σπάμε τον «φαύλο κύκλο» της εκμετάλλευσης, της βίας, της γυναικείας ανισοτιμίας» και ομιλήτρια τη Χριστίνα Σκαλούμπακα, υποψήφια ευρωβουλευτή του Κόμματος στις εκλογές της 9ης Ιούνη και μέλος της ΚΕ και του τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ για την ισοτιμία και τη χειραφέτηση των γυναικών.

Τόσο στην ομιλία της Χρ. Σκαλούμπακα, η οποία και με την πολύτιμη ιδιότητά της ως Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, έκανε την σύσκεψη πιο ιδιαίτερη, όσο και στην πλούσια συζήτηση που ακολούθησε, αναδείχθηκαν τα προβλήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωπες οι γυναίκες, με την άγρια εκμετάλλευση της εργατικής τους δύναμης μέσα από τις ελαστικές σχέσεις εργασίας. Το κόστος σε βασικές ανάγκες, όπως οι εξετάσεις υγείας, η μητρότητα, η προσχολική αγωγή των παιδιών, η κάλυψη των αναγκών των ηλικιωμένων, αλλά και η δύσκολη κατάσταση που βιώνουν οι αυτοαπασχολούμενες και οι αγρότισσες με τα χρέη, τις εισφορές τους, τη φορολεηλασία κλπ. 



Αναφορά έγινε στα ζητήματα ενδοοικογενειακής βίας, και στο πόσο ανυπεράσπιστες είναι οι γυναίκες αφού συνολικά πανελλαδικά υπάρχουν μόλις 20 ξενώνες φιλοξενίας, κι αυτοί υποστελεχωμένοι, ενώ στη Σάμο κανένας.

Έγινε συζήτηση επίσης, για την εμπορευματοποίηση της Υγείας, ιδιαίτερα για το υπέρογκο κόστος της Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, όπου αποτελεί φιλέτο των επιχειρηματικών ομίλων με τη χώρα μας και τις ιδιωτικές κλινικές να πρωτοστατούν στον τομέα αυτόν, ενώ η εμπορική «παρένθετη μητρότητα» ανεβάζει στα ύψη τα κέρδη τους. 


Η ομιλήτρια, εστίασε στην πηγή του «κακού» που θέτει φραγμούς και εμπόδια στην καθημερινότητα της γυναίκας της λαϊκής οικογένειας, που δεν είναι άλλη από την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που με ιδιαίτερη προσήλωση τα κόμματα της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, Ελληνική Λύση, ασπάζονται, υπηρετούν και συνδιαμορφώνουν. 


Γι' αυτό και στις 9 Ιούνη πρέπει να σταλεί το μήνυμα ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση της φτώχειας, της ακρίβειας, της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, των πολέμων και της προσφυγιάς για δυνατό ΚΚΕ. Να ενισχυθεί το ρεύμα αμφισβήτησης αυτής της πολιτικής! Με το ΚΚΕ ακόμα πιο δυνατό, υπάρχει ελπίδα για να παλέψουμε από καλύτερη θέση για το συμφέρον της εργαζόμενης γυναίκας, αυτοαπασχολούμενης, αγρότισσας, φοιτήτριας, άνεργης, συνταξιούχου! Για μια κοινωνία που θα υπάρχει πραγματική ισοτιμία, σεβασμός στα δικαιώματα των γυναικών, δε θα υπάρχει εργασιακή εκμετάλλευση, δε θα υπάρχει φυλετική καταπίεση. Για πραγματική αποδέσμευση από τη φυλακή της ΕΕ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required