22 Μαΐ 2024

Με ηχηρά μηνύματα η εσπερίδα για την Αναπηρία

Φωτό: «Σαμιακόν Βήμα»
Με το ηχηρό μήνυμα ότι «ανάπηροι γινόμαστε από τα φυσικά, αρχιτεκτονικά, ψηφιακά, επικοινωνιακά και κοινωνικά εμπόδια που μας επιβάλλονται στο περιβάλλον που ζούμε», υλοποιήθηκε το Σάββατο, 18 Μαΐου, στο Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο στην πόλη της Σάμου, η εσπερίδα με θέμα: «Ακούμε για την Αναπηρία. Μαθαίνουμε μέσα από Καλές Πρακτικές. Ζούμε μαζί Ισότιμα. (Αναπηρία – Προσβασιμότητα- Συμπερίληψη)».

Η εσπερίδα διοργανώθηκε από το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ανατολικής Σάμου, με παράρτημα ΡΟΜΑ και ομιλητές τον πρόεδρο του συλλόγου «Περπατώ» Κομοτηνής, κ Ταξιλδάρη Αλέξανδρο, την κοινωνική λειτουργό, κα Βιλντάν Γιουσούφ, τον γυμναστή, κ Δημήτριο Σκιντζή, καθώς και τον συντοπίτη μας, δικηγόρο και αντιπρόεδρο του Πανσαμιακού Σωματείου ΑΜΕΑ – Νίκος Μένεγας «Ο Ίκαρος», Μιχαλόπουλο Σταύρο.

Χαιρετισμός από τον αντιδήμαρχο Αντώνη Καραμηνά (Φωτό: «Σαμιακόν Βήμα»)

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν για την αναπηρία, τη σημαντικότητα του αθλητισμού, τις καλές πρακτικές του συλλόγου «Περπατώ», αναφορικά με την αυτονόμηση των αναπήρων και να προβληματιστούν για τα κακώς κείμενα. Ευχή των εργαζομένων του Κέντρου Κοινότητας είναι η ημερίδα αυτή να αποτελέσει την απαρχή, ώστε η κοινωνία της Σάμου να αποκτήσει καλύτερη κουλτούρα σε θέματα προσβασιμότητας και συμπερίληψης της αναπηρίας σε όλες τις υπηρεσίες, τα προγράμματα και τις δράσεις που υλοποιούνται.

Φωτό: «Σαμιακόν Βήμα»


Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με όμορφες μελωδίες από την μικτή πολυφωνική χορωδία του Συλλόγου Μουσικής και Πολιτιστικής Δημιουργίας «Ηδύλη».

Φωτό: «Σαμιακόν Βήμα»
Θερμές ευχαριστίες αποδόθηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Σάμου για την παραχώρηση του Επικούρειου Πολιτιστικού Κέντρου, το ξενοδοχείο «Doryssa» για τη δωρεάν φιλοξενία των προσκεκλημένων, την επιχείρηση «Samos Auto Center Μανώλαρος» για την παραχώρηση δωρεάν αυτοκινήτου και την επιχείρηση «Cool Water Παναγιωτόπουλος Νικόλαος» για τη δωρεά επιτραπέζιου νερού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required