17 Μαΐ 2024

Αίτημα παράτασης της προθεσμίας δήλωσης και επανεξέτασης των δηλώσεων Κτηματολογίου για τους Νομούς Σάμου & Χίου

Αίτημα παράτασης της προθεσμίας δήλωσης και επανεξέτασης των δηλώσεων Κτηματολογίου από το Περιφερειακό Τμήμα Βορειανατολικού Αιγαίου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Διαβάστε αναλυτικά τους λόγους στην επιστολή που δημοσιεύουμε παρακάτω από τον πρόεδρο του Περιφερειακού Τμήματος κ. Ευστράτιο Μανωλακέλλη.

«Αξιότιμοι Κύριοι,

Σύμφωνα με την πρώτη αποστολή, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της έναρξης προανάρτησης για τις περιοχές του Νομού Σάμου (Σάμος, Ικαρία, Φούρνοι) και του Νομού Χίου έπρεπε μέχρι τις 17/05/2024 όλοι οι ενδιαφερόμενοι να εξετάσουν τις αιτήσεις, να δουν τις διαφορές που έχουν και να προβούν σε δήλωση ή αίτηση επανεξέτασης ανάλογα με τα στοιχεία που προέκυπταν.

Ως άμεσοι αποδέκτες των ιδιοκτητών και των προβλημάτων που εμφανίστηκαν, ήταν αδύνατο όλα αυτά να έχουν διεκπεραιωθεί μέχρι την ημερομηνία που τέθηκε.

Μόνο και μόνο ο έλεγχος, αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, απαιτεί κάποιο σημαντικό χρόνο από πλευράς ιδιοκτητών και μηχανικών.

Παρατηρήθηκαν διαφορές στις συντεταγμένες, στα τετραγωνικά, ζητούνται συμπληρωματικά χαρτιά, παρατηρούνται κατατμήσεις ακινήτων δικαίως και αδίκως (παρανόμως), μη καταχώρηση απαλλοτριωμένων εκτάσεων, καθώς και μη εντοπισμό ακινήτων που δηλώθηκαν.

Επίσης διεκδίκηση γεωτεμαχίων τα οποία εμφανίζονται ως δασικά στους δασικούς χάρτες, από το ελληνικό δημόσιο.

Υπάρχουν ακόμα συμπολίτες οι οποίοι ειδοποιήθηκαν την 01/05/2024 και σίγουρα υπάρχουν και κάποιοι οι οποίοι δεν έχουν ειδοποιηθεί ακόμα.

Επειδή πλησιάζουμε στην λήξη της προθεσμίας, δίχως έως σήμερα να έχουν εκλείψει οι λόγοι, τους οποίους αναφέρουμε αναλυτικά στην προαναφερόμενη σχετική επιστολή και οι οποίοι θα έκαναν εφικτή την ολοκλήρωση της διαδικασίας, μέχρι την 17η Μαΐου 2024, εξ’ αυτού του λόγου ζητάμε παράταση ολοκλήρωσης, αρχικά, τουλάχιστον έως 31/12/2024.

Κύριο στόχο θα πρέπει να αποτελέσει η ορθή και ποιοτική υλοποίηση του έργου της Κτηματογράφησης στα νησιά, με δεδομένο τον πολυκερματισμό της γης και την πολύ-ιδιοκτησία που υπάρχει και θα πρέπει όλοι να συμβάλλουμε στην επίτευξή του.

Για το Π.Τ. ΒΑ Αιγαίου του ΤΕΕ

Ο Πρόεδρος
Μανωλακέλλης Ευστράτιος»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required