2. Τρίτος χρόνος ολοκληρώνεται και η Δημοτική συγκοινωνία στην πρωτεύουσα δεν υπάρχει για να εξυπηρετεί τους κατοίκους και τους επισκέπτες μας στην πρόσβασή τους σε υπηρεσίες, Νοσοκομείο, πλαζ, αλλά και να συνδέει τις περιαστικές περιοχές (Άνω Βαθύ, Βλαμαρή, 3 Εκκλησιές, Καλάμι) της πρωτεύουσας παρέχοντας ένα φτηνό και τακτικό μέσο μετακίνησης, όλες τις ώρες της ημέρας ως αργά τη νύχτα, που θα επέτρεπε έτσι να περιοριστεί η κίνηση των αυτοκινήτων στην παραλιακή ζώνη «κλείνοντας τις βραδινές ώρες» την παραλιακή από το ΞΕΝΙΑ έως το Λιμεναρχείο και αποδίδοντας το παραλιακό μέτωπο σε πεζούς και παιδιά.
3. Τρίτος χρόνος ολοκληρώνεται και δεν μας λέει η Δημοτική Αρχή πόσο αύξησε την περισυλλογή ανακυκλώσιμων υλικών και πόσοι τόνοι με ανακυκλώσιμα υλικά μετακινούνται τελικά εκτός Σάμου. Ακόμη και η απόσυρση των αυτοκινήτων εκτός κύκλου ζωής, τελευταία υλοποιείται και αναμένουμε αποτελέσματα. Η απόσυρση δε των παραπηγμάτων της παραγκούπολης του πρώην ΚΥΤ «χάθηκε» στη μετάφραση/μελέτη, προς δόξαν της αποτελεσματικότητας του αρμόδιου Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.
4. Τρίτος χρόνος ολοκληρώνεται και δυστυχώς ούτε στην κεντρική πλατεία Πυθαγόρα, ούτε στο Δημοτικό κήπο δεν μπορεί η Δημοτική Αρχή να λειτουργεί με αξιοπρεπείς όρους, καθαριότητας και υγιεινής, δημόσιες τουαλέτες για τους επισκέπτες.
5. Τρίτος χρόνος ολοκληρώνεται και η επίλυση του κυκλοφοριακού στην περιβόητη οδό Καλλιστράτου, που οδηγεί στα εναπομείναντα ξενοδοχεία της περιοχής της πρωτεύουσας, δεν βρήκε λύση. ΜΙΑ: μονοδρόμηση – ΔΥΟ: αμφιδρόμηση.
Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε δεκάδες περιπτώσεις που αποδεικνύεται η ολιγωρία και η αδυναμία αποτελεσματικής επίλυσης προβλημάτων καθημερινότητας από τη Δημοτική Αρχή, αλλά σταματάμε εδώ και κλείνουμε με 3 ακόμη θέματα που αφορούν το Δήμο μας και απασχόλησαν τα Δημοτικά Συμβούλια.
Α. Το ένα αφορά τη επιλογή του τόπου, δίπλα στο ΧΥΤΑ, όπου η Δημοτική πλειοψηφία επέλεξε (με οριακή σχετική πλειοψηφία) να κατασκευάσει το Καταφύγιο φιλοξενίας αδέσποτων ζώων, σε ένα τόπο εντελώς ακατάλληλο για τέτοια χρήση, όπως απέδειξε με βάσιμα επιχειρήματα σε επιστολή του το Φιλοζωικό Σωματείου Σάμου, που εν τέλει δείχνει το έλλειμα ευαισθησίας για τα ζώα και τη λογική όχι να προστατεύσουμε τα αδέσποτα ακούγοντας τους εθελοντές φιλόζωους, αλλά να απορροφήσουμε τα λεφτά προς δόξαν…
Β. Το δεύτερο αφορά την βατότητα του δρόμου πρόσβασης στο Δημοτικό Σχολείο Παγώνδα, όπου ο Δήμος με την Αντιπεριφέρεια δεν μπορούν εδώ και 9 μήνες να συνεννοηθούν, να γίνει η μελέτη και ο δρόμος, ώστε να μπορούν τα παιδιά με ασφάλεια να πηγαίνουν με το λεωφορείο τους μέχρι το προαύλιο του δημοτικού Σχολείου Παγώνδα.
Γ. Το τρίτο αφορά το Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο Σάμου, που μάθαμε ότι τελικά απέσυρε το ενδιαφέρον του το Ερευνητικό Ινστιτούτο για τη Μακροζωία και την Πρόληψη των ασθενειών του Γήρατος (του βουλευτή Σάμου κ. Στεφανάδη) και αντί η Αντιπεριφέρεια, ο Δήμος και οι πολιτιστικοί σύλλογοι να καθίσουν να συζητήσουν για το Φορέα Διοίκησης/Διαχείρισης και Λειτουργίας (με ένα βιώσιμο σχέδιο χρηματοοικονομικών πόρων / εσόδων και εξόδων του), ώστε το Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο Σάμου να λειτουργήσει σύμφωνα με τους σκοπούς και στόχους παραχώρησης, χρηματοδότησης, ανακατασκευής και ανακαίνισης του κτιρίου, κανείς δεν παίρνει την πρωτοβουλία παρόλο που ως Δημοτικό Συμβούλιο πήραμε απόφαση από τον Απρίλιο του 2021.
Προς δόξαν των Αρχών της Εγγύτητας και της Επικουρικότητας που (πρέπει να) υπηρετεί η Αυτοδιοίκηση. Με άλλα λόγια δεν μπορούμε να «μοιράσουμε» δυο γαϊδάρων άχυρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου