15 Απρ 2022

Η Κολωνία υποδέχθηκε τα μοσχάτα κρασιά του Συνεταιρισμού Σάμου

Εκδήλωση παρουσίασης των διεθνώς αναγνωρισμένων γλυκών σαμιώτικων κρασιών του Συνεταιρισμού πραγματοποιήθηκε στην Κολωνία την Κυριακή 11 Απριλίου 2022 στα πλαίσια του προγράμματος «Mediterranean Cheese and Wine» που υλοποιεί επιτυχώς η Οικονομοτεχνική.

Στο βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο «maiBeck FÜR DICH», οι διακεκριμένοι προσκεκλημένοι από τον οινικό χώρο δοκίμασαν την εκλεκτή κουζίνα σε εξαίσιους συνδυασμούς με τα απολαυστικά σαμιώτικα κρασιά.




Chefs, sommeliers, barthenders, δημοσιογράφοι οίνου, ιδιοκτήτες εστιατορίων, ξενοδοχείων και bar, αλλά και γνωστοί οινολάτρες εξέφρασαν πολύ θετικά σχόλια για τη φρουτώδη και ανθώδη γεύση των γλυκών σαμιώτικων μοσχάτων, τα οποία συνδυάστηκαν με εμπνευσμένες συνταγές για να αναδείξουν την ποιοτική τους γεύση και τη μακρά επίγευση:

Μπριός με γραβιέρα Νάξου συνδυασμένα με Samos Vin Doux, κoτόπουλο με κρέμα και kimchi που συνοδεύτηκε μοναδικά από Samos Grand Cru, μοσχαράκι πικάντικο που συνδυάστηκε και μαγειρεύτηκε με το μοναδικό Samos Nectar και για το επιδόρπιο Τiramisu, μαζί με το οποίο προσφέρθηκε το παλαιωμένο Samos Anthemis.

Άψογος οικοδεσπότης ο Έλληνας blogger και sommelier Τόνυ Ασκητής.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required