Φωτό: Ι. Κιλουκιώτης |
«Το ενδιαφέρον των κατοίκων ήταν μεγάλο, όπως φάνηκε και από τη μαζική συμμετοχή τους, γεμίζοντας τα δυο καφενεία της πλατείας. Οι ομιλητές παρουσίασαν τα ζητήματα και ανοίγοντας τη συζήτηση, προέτρεψαν τους κατοίκους του χωριού να συμμετέχουν και να παρακολουθούν τις συνεδριάσεις του Κοινοτικού Συμβουλίου, ώστε να γνωρίζουν τα θέματα που έρχονται προς συζήτηση και ψήφιση , να προβάλλουν την άποψή τους και να θέτουν τα αιτήματά τους.
Αρχικά αναφέρθηκαν στην απομάκρυνση του Ληξιαρχείου από τον Μαραθόκαμπο, στη μετακίνηση της γραμματέως της κοινότητας στο Καρλόβασι και στην απομάκρυνση του χειριστή των χωματουργικών μηχανημάτων.Επίσης έγινε αναφορά στο μειωμένο προσωπικό καθαριότητας που με τις ολιγόμηνες συμβάσεις εργασίας και τα ελαστικά ωράρια, είναι αδύνατον να καλυφθούν οι ανάγκες του χωριού.Απαίτησαν πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στον Δήμο και την Κοινότητα έτσι ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες των κατοίκων.
Στη συνέχεια έβαλαν στη κουβέντα την τεράστια αύξηση των δημοτικών τελών κατά 120% στην περιοχή Μαραθοκάμπου. Βέβαια η αύξηση αυτή ψηφίστηκε από το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά τώρα ζούμε την εφαρμογή της απόφασης αυτής, η οποία είναι δυσβάσταχτη για όλους, μιας κι ο κόσμος δεν αντέχει τη φορομπηχτική πολιτική και διαμαρτύρεται έντονα. Η νέα Δημοτική Αρχή όχι μόνο διατήρησε την αύξηση αυτή αλλά σκέφτεται και νέα.
Εξέφρασαν ακόμη την αντίθεση τους στην απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου να δοθούν σε ιδιώτη τα τουριστικά καταφύγια του Όρμου και του Καρλοβάσου και τόνισαν την προσπάθεια που γίνεται για την δημιουργία κινήματος για την ανατροπή της απόφασης.
Αργότερα η σκυτάλη πέρασε στα ζητήματα της Υγείας και στην πείρα που έχει ο λαός του Μαραθοκάμπου από τους νικηφόρους αγώνες όλου του προηγούμενου διαστήματος για την πλήρη στελέχωση του Περιφερειακού Ιατρείου και προέτρεψαν τον κόσμο να συνεχίσει να παλεύει, διότι αντί να γίνονται μόνιμες προσλήψεις στο Νοσοκομείου Σάμου και στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου, ‘αδειάζουν’ τα αγροτικά ιατρεία και το Π.Ι.Μ. Προέβαλαν το αναγκαίο και πάγιο αίτημα πρόσληψης μόνιμης καθαρίστριας που φαντάζει πολυτέλεια στην εποχή του κορονοϊού.Παρόλο που γνωρίζουμε πως ζητήματα Υγείας δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα της Τοπικής Διοίκησης, ωστόσο μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στη διεκδίκησή τους.
Ακολούθησε αναφορά στις παιδικές χαρές Μαραθοκάμπου, Όρμου και Κάμπου, ο βιολογικός καθαρισμός του Κάμπου, η ποιότητα του νερού και πολλά άλλα.
Τονίστηκε πως οι αλλαγές που έφεραν τα διάφορα νομοσχέδια στην Τοπική Διοίκηση και πρόσφατα ο Κλεισθένης, άφησαν τις Κοινότητες χωρίς αρμοδιότητες, μόνο με γνωμοδοτικό χαρακτήρα χωρίς κρατικούς, οικονομικούς πόρους, χωρίς προϋπολογισμό, λειτουργώντας στη βάση της ανταποδικότητας, για να εισπράττουν δηλαδή νέους φόρους και να εφαρμόζουν κάθε αντεργατικό νομοσχέδιο.
Από την συζήτηση που ακολούθησε προέκυψε πως χρειάζεται συντονισμός με τους φορείς του χωριού και οργάνωση ώστε να υπάρξει αγωνιστική διεκδίκηση για την λύση των προβλημάτων από τον Δήμο ή από οποιαδήποτε κρατική υπηρεσία έχει την εκάστοτε αρμοδιότητα.».
1 σχόλιο:
Καμιά φωτογραφία, από αυτή την πλατιά φαρδιά και μαζική μάζωξη, δεν δημοσιεύσατε.
Δημοσίευση σχολίου