Άρωμα «Μοσχάτου Σάμου» πήρε η διεθνής ημερίδα του Γεωπονικού
Πανεπιστημίου Αθηνών, που συνδιοργανώθηκε
πριν λίγες μέρες από το διεθνές δίκτυο Οινολογίας Oenoviti και το Εργαστήριο
Οινολογίας και Αλκοολούχων Ποτών, με συμμετέχοντες περισσότερους από 200
ερευνητές και ακαδημαϊκούς Πανεπιστημίων και Ερευνητικών Ινστιτούτων αλλά και
διακεκριμένους οινολόγους, οινοποιούς καθώς και οινοχόους από χώρες όπως η
Γαλλία, η Ελβετία, η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Αυστραλία και πολλές ακόμη χώρες.
Το φρέσκο ξηρό «Μοσχάτο Άσπρο» του ΕΟΣ Σάμου προκάλεσε το
ενδιαφέρον αλλά και τις πλέον θετικές εντυπώσεις των οινογευστών καθώς -όπως
δήλωναν- εμφανίζει έναν εξαιρετικά δυναμικό χαρακτήρα αλλά και μια «τραγανή
φρεσκάδα» άκρως απολαυστική.
Το λατρεμένο σε όλον τον κόσμο «Samos Vin Doux» έκλεψε και
πάλι τις καρδιές των διεθνών προσωπικοτήτων με το χρυσό, κρυστάλλινο χρώμα του
και τα έντονα φρουτώδη αρώματα που αναδύονται από το στιβαρό του σώμα.
Το θέμα της ημερίδας ήταν: «Τι επιφέρουν οι κλιματικές αλλαγές στην ποιότητα, τυπικότητα, χημικά και
οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των ποικιλιακών κρασιών; Οι συνέπειες στη διαχείριση των αμπελώνων,
στην αγορά οίνου και την τουριστική οικονομία, πιθανές λύσεις και καινοτομίες.»
Το «Οenoviti Ιnternational» είναι ένα διεθνές δίκτυο το
οποίο ιδρύθηκε από το Τμήμα Οινολογίας του Πανεπιστημίου Bordeaux Γαλλίας και
περιλαμβάνει Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Ινστιτούτα τα οποία δραστηριοποιούνται
ερευνητικά στους τομείς της οινολογίας και αμπελουργίας. Κάθε χρόνο τα μέλη του
δικτύου συναντώνται σε διαφορετικές χώρες και παρουσιάζουν τα αποτελέσματα της
ερευνάς τους σε τομείς αιχμής.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου