Στην προσπάθεια που καταβάλλει ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός της Σάμου για τη διεθνή ανάδειξη του οινοτουριστικού προφίλ του νησιού, οι επαγγελματίες του τουρισμού δίνουν το δικό τους στίγμα και σημαντική υποστήριξη.
Η Νταϊάνα Κόχυλα με τον Τίτο Φρατζή του ΕΟΣΣ |
Ο σαμιακός αμπελώνας δεν είναι απλά ο τόπος που ποτίστηκε από τον ιδρώτα και την ακάματη προσπάθεια γενεών και γενεών αμπελοκαλλιεργητών. Είναι ένα ζωντανό μνημείο της πανάρχαιας αμπελουργικής τέχνης σε ορεινές πεζούλες ξερολιθιάς, με σεβασμό στις παραδοσιακές μεθόδους και πρακτικές, οι οποίες όμως εξελίσσονται ποιοτικά στο διάβα των αιώνων.
Μέσα στο αμπέλι, εκεί που η φύση και ο άνθρωπος μεγαλουργούν, οι διεθνείς tour operators που προωθούν το οινοτουριστικό προφίλ του νησιού μας, ήρθαν σε επαφή με τις καινοτόμες μορφές βιολογικής και βιοδυναμικής καλλιέργειας, γνώρισαν τις νέες, προηγμένες τεχνολογικά μεθόδους οινοποίησης και μοιράστηκαν το όραμα του Συνεταιρισμού και των καλλιεργητών-μελών του για βιωσιμότητα και μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.
Και καθώς η μέρα έφτανε στο τέλος της, υπό την καθοδήγηση της Νταϊάνας Κόχυλα, η σύνθεση γαστρονομικών συνδυασμώνμε πρώτες ύλες από τα καλύτερα τοπικά προϊόντα, μαζί με τα εκλεκτά κρασιά του Συνεταιρισμού, αποτέλεσαν μια γευστική εμπειρία που έμεινε αξέχαστη και θα ταξιδέψει μέσω τουριστικών προγραμμάτων και εκδρομών, στα πέρατα του κόσμου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου