24 Οκτ 2024

Ο Δήμος Περιστερίου τίμησε τον Σαμιώτη καθηγητή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Μανόλη Βαρβούνη για την προσφορά του

Την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024, ο Δήμος Περιστερίου, στο πλαίσιο του εορτασμού των 90 χρόνων από την ίδρυσή του (1934-2024) διοργάνωσε μεγάλη πανηγυρική εκδήλωση, στο «Θέατρο Πολιτών» της πόλης, στην διάρκεια της οποίας τιμήθηκαν προσωπικότητες της τοπικής κοινωνίας με ιδιαίτερη συμβολή στη φυσιογνωμία και τη ζωή του Περιστερίου. 

Μεταξύ των τιμηθέντων ήταν ο Καθηγητής Λαογραφίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και Κοσμήτορας της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών Μανόλης Γερ. Βαρβούνης. Ο Δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, απονέμοντάς του τη Τιμητική Πλακέτα και το Μετάλλιο Ευποΐας του Δήμου, τόνισε την επιστημονική και κοινωνική προσφορά του.

Ειδικότερα αναφέρθηκε στη συμβολή του στο Δημοτικό Ελεύθερο Ανοικτό Πανεπιστήμιο, όπου από χρόνια διδάσκει, διοργανώνει θεματικούς κύκλους διαλέξεων και του οποίου είναι Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής, όπως επίσης και στην Επιστημονική Επιτροπή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Επίσης, αναφέρθηκε στη γόνιμη συνεργασία του με την Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου, δεδομένου ότι είναι μέλος του Μητροπολιτικού Συμβουλίου και Διευθυντής της Μητροπολιτικής Βιβλιοθήκης, αλλά και ότι από κοινού με την Τοπική Εκκλησία διοργανώνει σειρές διαλέξεων διακεκριμένων καθηγητών και ερευνητών, αλλά και διεθνή συνέδρια στο Περιστέρι. Μάλιστα, οι δράσεις αυτές γίνονται σε συνεργασία με το Εργαστήριο Λαογραφίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και της Σχολή Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του ΔΠΘ, κάτι που συντελεί και στην εξωστρέφεια του Πανεπιστημίου.

Μάλιστα, κάλεσε για τον λόγο αυτό τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Γρηγόριο, για να επιδώσει την πλακέτα, τονίζοντας ότι αποτελεί ουσιαστικό σύνδεσμο συνεργασίας στα επιστημονικά και πολιτιστικά πράγματα της πόλης μεταξύ του Δήμου και της Εκκλησίας.

Αντιφωνώντας ο τιμώμενος ευχαρίστησε θερμά και υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει με όλες τις δυνάμεις του την προσφορά του στον Δήμο και τους κατοίκους της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required