1 Οκτ 2024

Συνάντηση υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Δ. Σταμενίτη και δημάρχου Ανατολικής Σάμου Π. Παπαγεωργίου

Συνάντηση με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Διονύση Σταμενίτη και τον γενικό γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου κ. Οδυσσέα Παπαγιαννίδη είχε σήμερα Τρίτη, 1η Οκτωβρίου, ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Πάρης Παπαγεωργίου. Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα αρμοδιότητας του ΥΠΑΑΤ και ζητήθηκε η συνδρομή του Υφυπουργού σε ζητήματα όπως η διαχείριση των υδατικών πόρων του Δήμου και η αγροτική οδοποιία.

Ο υφυπουργός από την πλευρά του τόνισε την σημασία να προτεραιοποιηθεί το ζήτημα των υδατικών πόρων και να γίνει μακροπρόθεσμος σχεδιασμός προς αυτή την κατεύθυνση. «Η κλιματική κρίση είναι εδώ και είναι μείζον θέμα που εμείς ιεραρχούμε ως πρώτο». Έμφαση έδωσε στο μέτρο που πρόσφατα ανακοινώθηκε από τον Πρωθυπουργό για τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες οι οποίες, όπως είπε, μπορούν να οδηγήσουν σε μια βιώσιμη και ανθεκτική αγροτική παραγωγή, να έχουν μεγαλύτερη στρεμματική απόδοση και να παράξουν προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας ενώ τόνισε ότι αυτό θα συμβάλλει και στον τουριστικό τομέα καθώς θα προσφέρονται προϊόντα υψηλής αξίας και ασφαλή.


Τόσο ο υφυπουργός όσο και ο γ.γ. Ενωσιακών Πόρων αναφέρθηκαν διεξοδικά στις χρηματοδοτικές δυνατότητες που το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης δίνει για έργα που αφορούν την άρδευση αλλά και την αγροτική οδοποιία σημειώνοντας ότι πρόκειται για σημαντικές παρεμβάσεις που θα συνδράμουν τον αγροτικό τομέα του νησιού.

Στη συνάντηση μετείχαν επίσης ο βουλευτής Σάμου καθηγητής κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ιωάννης Χατζηκωνσταντής καθώς και οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Γιώργος Κυριαζής, Βαγγέλης Καρβελάς και Μαρία Κονδύλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required