26 Οκτ 2024

Υπουργός Μετανάστευσης & Ασύλου - Μίλησε για τη Ρόδο, αναφέρθηκε στη Σάμο

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, φιλοξενήθηκε το πρωί της Παρασκευής, 25 Οκτωβρίου, στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι» με τον Γιάννη Ντσούνο και τον Χρήστο Κούτρα. Ο υπουργός μίλησε για την αύξηση των ροών μεταναστών στο νησί της Ρόδου ενώ αναφέρθηκε και στο περιστατικό της Σάμου με τη μεταφορά των 200 μεταναστών στο νησί μας ενώ αρχικά είχε προγραμματισθεί η μετάβασή τους στη Χίο.

Απόσπασμα των όσων ανέφερε στη διάρκεια της συνέντευξης ο υπουργός.

«Στις συνθήκες και την αποσυμφόρηση στη Ρόδο: Όσοι βρίσκονται στη Ρόδο, μεταφέρονται, αλλά αυτή η διαδικασία είναι περίπλοκη, δεν αφορά μόνο έναν ή δύο. Και μια που συζητήσαμε για αρμοδιότητες και συναρμοδιότητες, να σας πω ότι αυτή τη στιγμή, εδώ και δύο-τρεις ημέρες περίπου, είμαστε σε συνεργασία και με το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τόσο οι αρμόδιοι υπουργοί όσο και σε επίπεδο επιτελικών αρχηγών, για να οργανώσουμε καλύτερα αυτή την αποσυμφόρηση της Ρόδου. Τι έχουμε τώρα; Μας είπε ο Πρόεδρος των αστυνομικών εκεί ότι είναι περίπου 700. Αυτή είναι μία εκτίμηση και ασφαλώς δεν μπορεί να γίνει ακριβής πρόβλεψη γιατί είναι ακατάγραφοι και επίσης δεν κρατούνται κάπου. Θα σας πω ποιοι έχουνε φύγει σίγουρα. Έχει γίνει μετακίνηση 100 ατόμων την Τετάρτη για τα Διαβατά Θεσσαλονίκης. 

Άλλοι 200 που ξεκίνησαν για Χίο, αλλά κρίθηκε προτιμότερο να αποβιβαστούν στη Σάμο, να διανυκτερεύσουν εκεί, και σήμερα εντός της ημέρας να μεταφερθούν και αυτοί στον Πειραιά για να πάνε στη Μαλακάσα. Προϋπόθεση βέβαια η λύση της απεργίας ΠΝΟ γιατί έχουμε κι αυτή την παράμετρο. Υπάρχει η εκτίμηση ότι αυτό θα γίνει μέσα στην ημέρα, οπότε θα αποπλεύσει καράβι από τον Πειραιά, θα πιάσει στη Σάμο, και θα τους φέρει πίσω στη στεριά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required