2 Οκτ 2024

Πικετοφορία αλληλεγγύης προς τους λαούς Παλαιστίνης και Λιβάνου διοργάνωσε η Τομεακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ

Πικετοφορία καταδίκης της εγκληματικής πολιτικής του Ισραήλ στη Μέση Ανατολή και αλληλεγγύης στους μαρτυρικούς λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου, πραγματοποίησαν την Τρίτη, 1η Οκτωβρίου, οι κομματικές οργανώσεις του ΚΚΕ, στη πρωτεύουσα του νησιού.

Η κινητοποίηση ήταν μια πρώτη άμεση απάντηση στην εισβολή του Ισραήλ στο Λίβανο γεγονός που πυροδότησε την αντίδραση του Ιράν και έβαλε την περιοχή σε τροχιά ενός γενικευμένου πολέμου με απρόβλεπτες συνέπειες και διαστάσεις.



Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ με πανό και πλακάτ που έγραφαν: « ΣΤΟΠ στο Ισραήλ το κράτος – τρομοκράτη», «Αλληλεγγύη στους λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου», «ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στηρίζουν το κράτος – δολοφόνο», «ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ- Ελλ. Λύση, συνυπεύθυνοι της σφαγής στη Μέση Ανατολή», «Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας στο πόλεμο», « Έξω οι βάσεις του Θανάτου, έξω από ΝΑΤΟ – Ε.Ε» κ.α, και φωνάζοντας ανάλογα συνθήματα ενημέρωναν το λαό για τις επικίνδυνες εξελίξεις και καλούσαν στην επόμενη κινητοποίηση το Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, στις 5:30’μ.μ. στην Πλατεία Πυθαγόρα που διοργανώνει η Τ.Ε. Σάμου του ΚΚΕ, για την επέτειο απελευθέρωσης του νησιού από τη ναζιστική και φασιστική κατοχή.



Η προγραμματισμένη εκδήλωση παίρνει αντικειμενικά πλέον, χαρακτηριστικά αντιπολεμικού αντιιμπεριαλιστικού συλλαλητηρίου και σ’ αυτή τη κατεύθυνση οι Οργανώσεις του Κόμματος πραγματοποιούν περιοδείες με το κάλεσμα για μαζική συμμετοχή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required