1 Οκτ 2024

Επιστολή προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών για την αναστολή λειτουργίας του αεροδρομίου από 5 έως 25 Νοεμβρίου

Φωτό: «Σαμιακόν Βήμα»
Επιστολή του προέδρου Επιμελητηρίου Σάμου, Γιώργου Κυριαζή, προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα, για την αναστολή λειτουργίας αεροδρομίου Σάμου το διάστημα 5-25 Νοεμβρίου 2024. Ακολουθεί η σχετική επιστολή.


«Κύριε Υπουργέ,

Η Σάμος, την οποία έχετε επισκεφτεί πρόσφατα, θα αντιμετωπίσει πρόβλημα διασύνδεσης με την υπόλοιπη ηπειρωτική και νησιωτική χώρα κατά το διάστημα 05-25 Νοεμβρίου λόγω της μονομερής απόφασης του Υπουργείου σας απαντώντας θετικά στο αίτημα του «ενοικιαστή- Fraport» του αεροδρομίου « Αρίσταρχος ο Σάμιος» για εκτέλεση εργασιών περιμετρικά σύμφωνα με πληροφορίες μας και όχι εντός του διαδρόμου προσγείωσης των αεροσκαφών.

Σας πληροφορούμε ότι για την Σάμο όλο τον χειμώνα οι προσεγγίσεις συμβατικών πλοίων είναι τρεις φορές την εβδομάδα με προσέγγιση στο νησί μας σε 12ώρες. Ο μήνας Νοέμβριος είναι ο κατεξοχήν μήνας με τα περισσότερα ανεκτέλεστα δρομολόγια λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων.

Με την απόφαση αυτή η Σάμος γυρνάει σε εποχές πριν το 1960 που δεν υπήρχε αεροπορική σύνδεση με την υπόλοιπη χώρα. Τα τεχνικά μέσα που υπάρχουν στην σημερινή εποχή αλλά και η τεχνογνωσία των κατασκευαστικών εταιρειών μπορούν να διορθώσουν τις ανησυχίες και την οργή του επιχειρηματικού κόσμου του νησιού μας αλλά και των απλών πολιτών για το κλείσιμο του αεροδρομίου για 20 ημέρες.


Κύριε Υπουργέ, μην συνδέσετε το όνομά σας με το κλείσιμο του αεροδρομίου του νησιού μας, κάτι που δεν έγινε ποτέ από κανέναν Υπουργό από την λειτουργία του το 1963.

Το Επιμελητήριο θα συντονίσει μαζί με όλους τους θεσμικούς φορείς του νησιού μας τις ενέργειες διαμαρτυρίας που θα γίνουν οργανωμένα αν αυτή η απόφαση δεν αλλάξει ή δεν διορθωθεί όπως έχει γίνει και για τα άλλα αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport.

Είμαστε στην διάθεσή σας για να συζητήσουμε τις προτάσεις που έχουμε για να μην υπάρξει ο αεροπορικός αποκλεισμός του νησιού μας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required