2 Οκτ 2024

Τελετή έναρξης 1ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αλιείας με Φελλό

Την Τρίτη, 1η Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Σάμου η επίσημη τελετή έναρξης του 1ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αλιείας με φελλό από λιμενικές εγκαταστάσεις με την συμμετοχή 7 χωρών.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ομοσπονδίας αθλητικής αλιείας (FIPS-M). Ο ΝΑ.Ο.Κ. είναι εγγεγραμμένος στα μητρώα της ΓΓΑ για το άθλημα της αλιείας και διαθέτει σχετική αθλητική αναγνώριση. Στο πρωτάθλημα συμμετέχουν ομάδες από την Μάλτα, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία, την Γαλλία, την Τυνησία και την Ελλάδα.

Η τελετή έναρξης ξεκίνησε με παρέλαση των συμμετεχόντων ομάδων στην παραλιακή της πόλης η οποία κατέληξε στην πλατεία Πυθαγόρα. Προπομποί των ομάδων με τις ταμπέλες των συμμετοχών ήταν μέλη της Ένωσης Μικρασιατών Σάμου.

Στην Πλατεία Πυθαγόρα χαιρετισμούς απηύθυναν οι: Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, κ. Πάρης Παπαγεωργίου, Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Ελισσαίος Μαυρατζώτης, Δήμαρχος Δυτικής Σάμου κ. Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους, Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Υποβρύχιας Δραστηριότητας και Αθλητικής Αλιείας κ. Δημήτρης Γαλήνας, Πρόεδρος του Ναυταθλητικού Ομίλου Καρλοβάσου κ. Δημήτριος Μαργαρώνης, Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Δήμου Ανατολικής Σάμου κ. Δημήτρης Βογιατζής, από το Λιμεναρχείο Σάμου, ο Σημαιοφόρος Λιμενικού Σώματος κ. Ιωάννης Κονδύλης και τέλος ο Πρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου κ. Βαγγέλης Τσεσμελής.

Στην τελετή παρέστη και ο Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας κ. Αλμπέρτο Μάρκι.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας ανέγνωσε χαιρετισμό του Αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού κ. Γιάννη Βρούτση στον οποίο αναφέρονταν τα εξής:

«Με ξεχωριστή χαρά έλαβα την πρόσκληση για να παραβρεθώ στο 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αθλητικής Αλιείας. Ανειλημμένες κυβερνητικές υποχρεώσεις δεν μου επιτρέπουν να βρίσκομαι ανάμεσά σας, στην υπέροχη Σάμο. Καλή επιτυχία στο 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και εύχομαι να καταστεί θεσμός που πέρα από τον αθλητικό χαρακτήρα, να αναδεικνύει την μοναδική ομορφιά των θαλασσών μας, τις αξίες του ευ αγωνίζεσθαι και του εθελοντισμού καθώς και της προστασίας του περιβάλλοντος. Ως Υπουργείο Αθλητισμού επενδύουμε στην ανάπτυξη των υποβρύχιων αθλημάτων με όραμά μας η Ελλάδα να αποκτήσει εξέχουσα θέση στην παγκόσμια αθλητική κοινότητα. Μέσα από σπουδαίες διεθνείς διοργανώσεις, ενώνουμε τη θάλασσά μας, με τον αθλητισμό και προβάλλουμε την Ελλάδα σε όλο τον πλανήτη! Καλή επιτυχία!»

Στην διάρκεια της τελετής έναρξης έγινε η παρουσίαση των ομάδων και ανάκρουση των εθνικών τους ύμνων.

Την εκδήλωση πλαισίωσε χορευτικά η Ένωση Μικρασιατών Σάμου με τέσσερις παραδοσιακούς χορούς. Μετά το πέρας της τελετής έναρξης στην πλατεία Πυθαγόρα, παρατέθηκε δεξίωση υποδοχής στο Δημαρχιακό Μέγαρο.

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου ευχαρίστησε θερμά όσες και όσους συμμετείχαν στην διοργάνωση της τελετής έναρξης και ιδιαίτερα τις κυρίες Έφη Κόντη και Μαίρη Μουζάκη για την διερμηνεία σε όλη την διάρκεια της τελετής.

Οι συνδιοργανωτές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος είναι οι: Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητικής Αλιείας και Υποβρύχιας Δραστηριότητας – ΕΟΥΔΑ, Ναυταθλητικός Όμιλος Καρλοβάσου – ΝΑΟΚ, Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, Δήμος Ανατολικής Σάμου και Δήμος Δυτικής Σάμου.

Οι αγώνες διεξάγονται στην πόλη της Σάμου και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, με την τελετή απονομών στην πλατεία Καρλοβάσου.

Χαιρετισμοί στην τελετή έναρξης


Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, κ. Πάρης Παπαγεωργίου

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι

Αγαπητοί συμμετέχοντες και φιλοξενούμενοι στο νησί μας,

είναι μεγάλη χαρά και τιμή για τον Δήμο Ανατολικής Σάμου η παρουσία σας και βεβαίως η διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αλιείας με Φελλό στην πόλη μας. Ο αθλητισμός είναι δύναμη πολιτισμού που ενώνει τους ανθρώπους και τους τόπους και αυτό θα καταδείξετε όλες και όλοι σας αυτές τις ημέρες με την παρουσία σας στο νησί μας. Ένα νησί που μπορεί να υπερηφανεύεται, όχι μόνο για την μακραίωνη ιστορία του, αλλά και τον πλούσιο πολιτισμό του. Κυρίως όμως για την αγάπη του για το περιβάλλον. Μια αγάπη που κι εσείς μοιράζεστε αφού μέσω της αθλητικής σας δραστηριότητας προάγετε την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος που σήμερα, περισσότερο από ποτ, είναι αναγκαία.

Σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας εδώ. Ευχόμαστε φεύγοντας να γίνετε πρεσβευτές των ομορφιών του νησιού μας. Θα ήθελα να συγχαρώ τον ΝΑΟΚ που για μια ακόμη φορά επέδειξε ενεργητικότητα, αφοσίωση και αποτελεσματικότητα στην διοργάνωση του πρωταθλήματος. Τέλος, να σας ευχηθώ μια όμορφη και ευχάριστη διαμονή και καλή επιτυχία στους αγώνες σας.

Αντιπεριφερειάρχης Σάμου, κ. Ελισσαίος Μαυρατζώτης

Με μεγάλη τιμή και χαρά σας καλωσορίζω στο 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αλιείας στη γενέτειρα του φιλόσοφου Πυθαγόρα και Αρίσταρχου, τη Σάμο. Νιώθω ιδιαίτερα περήφανος που στο νησί μας υπάρχουν τόσο δραστήριοι σύλλογοι, όπως ο ΝΑΟΚ, που με όραμα και μεράκι ξεπερνούν τα στενά γεωγραφικά όρια του νησιού και με τέτοιες κινήσεις εξωστρέφειας διαφημίζουν ποικιλοτρόπως τον τόπο μας. Για αυτό και εμείς τέτοιες ενέργειες τις χαιρετίζουμε και τις στηρίζουμε έμπρακτα. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη διοργάνωση.

Δήμαρχος Δυτικής Σάμου κ. Παπαθεοφάνους Θεμιστοκλής

Αγαπητοί συμμετέχοντες, αξιότιμοι προσκεκλημένοι, φίλοι της αλιείας και του αθλητισμού,

Με μεγάλη χαρά και τιμή σας καλωσορίζουμε στην Σάμο, έναν τόπο με πλούσια ναυτική παράδοση και στενή σχέση με τη θάλασσα. Σήμερα, φιλοξενούμε στο νησί μας το πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αλιείας με Φελλό, μια διοργάνωση που ενώνει ανθρώπους από όλο τον κόσμο, φέρνοντας τους κοντά μέσα από την αγάπη τους για το θαλάσσιο περιβάλλον και το άθλημα της αλιείας.Η Σάμος είναι ένα νησί που από την αρχαιότητα έχει ταυτιστεί με τη θάλασσα, τους ψαράδες και τους ναυτικούς της. Η διοργάνωση αυτή όχι μόνο αναδεικνύει τις ομορφιές του τόπου μας, αλλά μας δίνει την ευκαιρία να προωθήσουμε τις αξίες της φιλίας, του αθλητισμού και της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.

Είναι για εμάς σημαντικό να προάγουμε τη βιώσιμη αλιεία και να ευαισθητοποιήσουμε τους συμμετέχοντες και τους επισκέπτες για τη διατήρηση των θαλάσσιων πόρων, ώστε και οι μελλοντικές γενιές να μπορούν να απολαμβάνουν την ομορφιά και τον πλούτο των θαλασσών μας.Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους διοργανωτές, τον ΝΑΟΚ Σάμου που είναι πάντα τόσο ενεργός σύλλογος, τους εθελοντές, καθώς και τους συμμετέχοντες που ταξίδεψαν από μακριά για να βρεθούν εδώ. Σας εύχομαι καλή επιτυχία και ελπίζω να απολαύσετε όχι μόνο τους αγώνες, αλλά και τη φιλοξενία και τις ομορφιές του τόπου μας.Με τις θερμότερες ευχές μου για ένα επιτυχημένο πρωτάθλημα και μια αξέχαστη εμπειρία στη Σάμο!Καλή επιτυχία σε όλους σας!

Πρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Υποβρύχιας Δραστηριότητας και Αθλητικής Αλιείας (ΕΟΥΔΑ) κ. Γαλήνας Δημήτριος

Το πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα λιμενικών εγκαταστάσεων θα διεξαχθεί εδώ στο όμορφο νησί της Σάμου είναι μεγάλη τιμή για την Ελληνική ομοσπονδία υποβρύχιας δραστηριότητας και αθλητικές αλιείας αλλά φυσικά και μεγάλη ευθύνη θα ήθελα να ευχαριστήσω ειλικρινά τον πρόεδρο της παγκόσμιος ομοσπονδίας κυριο ζεγλέ και το διοικητικό συμβούλιο για την εμπιστοσύνη που έδειξαν ώστε να μας αναθέσουν το συγκεκριμένο πρωτάθλημα όλοι οι φορείς του νησιού ο περιφερειάρχης οι δήμαρχοι ο Ναυτικός όμιλος Καρλοβασίου μαζί με τους εθελοντές θα εργαστούν μεθοδικά ωστε το πρωτάθλημα να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία τόσο οργανωτικά όσο αγωνιστικά .ως πρόεδρος δεσμευόμαστε να κάνουμε ότι είναι δυνατόν ώστε η εμπειρία των αθλητών των συνοδών και των επισήμων να μείνει αξέχαστη και το πρωτάθλημα να είναι το πιο επιτυχημένο παγκόσμιο πρωτάθλημα που έχει γινει ποτέ. κλείνοντας θα σας πω ότι επιθυμία μου αλλά πιστεύω όλων είναι να γνωρίσετε το όμορφο νησί της άμμου λόγω αυτών των αθλητικών γεγονότων και να είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι ζωής σας που θα μείνει βαθιά χαραγμένο στη μνήμη σας. σας ευχαριστώ

Πρόεδρος Ναυταθλητικού Ομίλου Καρλοβάσου κ. Μαργαρώνης Δημήτριος

Καλησπέρα σας! Καλώς ήρθατε στη Σάμο, όπου έχουμε τη μεγάλη χαρά και την τιμή να διοργανώνουμε το πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα float angling.

Επίσης είμαστε ενθουσιασμένοι γιατί μας δίνεται επιτέλους η δυνατότητα να ανταποδώσουμε και εμείς με την σειρά μας την ζεστή φιλοξενία που έχουμε εισπράξει από όλους εσάς τα τελευταία 12 χρόνια που συμμετέχουμε σε αντίστοιχες διοργανώσεις.Για αυτούς τους λόγους όλοι εμείς,ο Ναυταθλητικός Όμιλος Καρλοβάσου, Η ΕΟΥΔΑ και οι τοπικοί φορείς τον τελευταίο χρόνο εργαστήκαμε με πάθος για να ζήσετε μια αξέχαστη εμπειρία.

Εκ μέρους του Ναυταθλητικού Ομίλου Καρλοβάσου, θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μας προς όλους εσάς – αθλητές, συμμετέχοντες, χορηγούς, εθελοντές και όλους όσοι συνετέλεσαν για να γίνει αυτή η διοργάνωση πραγματικότητα. Η παρουσία σας εδώ μας τιμά ιδιαίτερα και δείχνει τη δύναμη που έχει ο αθλητισμός να φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά.Το float angling δεν είναι απλώς ένα άθλημα· είναι ένας τρόπος ζωής, μια τέχνη που συνδέεται με τη φύση και τη θάλασσα.

Σας εύχομαι ένα όμορφο Πρωτάθλημα, καλή επιτυχία, και – το πιο σημαντικό – να απολαύσετε κάθε στιγμή αυτής της μοναδικής εμπειρίας.

Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Δήμου Ανατολικής Σάμου, κ. Δημήτρης Βογιατζής

Φίλες και φίλοι

Όπως είπε και ο Δήμαρχός μας, η παρουσία σας εδώ είναι για εμάς μεγάλη χαρά. Ο χώρος του αθλητισμού είναι ένας τομέας πολύ σημαντικός και πολύ ψηλά στις προτεραιότητες που έχουμε θέσει για τον Δήμο μας. Η διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αλιείας είναι προς αυτή την κατεύθυνση. Εύχομαι κι εγώ από την πλευρά μου καλή διαμονή και καλή επιτυχία σε όλες και όλους.

Πρόεδρος Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου κ. Ευάγγελος Τσεσμελής

Αγαπητοί φίλοι και φίλες καλωσορίζουμε τους αθλητές, παράγοντες, συνοδούς και επισκέπτες του παγκοσμίου πρωταθλήματος αγωνιστικής αλιείας με φελλό που για πρώτη φορά θα διεξαχθεί στη Σάμου. Είμαστε ευτυχείς που η Πανελλήνια ομοσπονδία( ΕΟΥΔΑ) εμπιστεύτηκε και τελικά επέλεξε ως αθλητικό στίβο τον μοναδικό κόλπο Βαθέος. Ευχαριστούμε το Ναυταθλητικό όμιλο Καρλοβάσου που με τις άοκνες προσπάθειες του στον αγωνιστικό και οργανωτικό τομέα κατάφερε το σπουδαίο αυτό γεγονός να συντελεστεί στο νησί μας.

Ευελπιστούμε, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας.Με σεβασμό στο περιβάλλον ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους τους διαγωνιζόμενους, ευχάριστη διαμονή και καλή διασκέδαση.

Από το Λιμεναρχείο Σάμου ο σημαιοφόρος Λ.Σ. Κονδύλης Ιωάννης

Εκλεκτοί Παρευρισκομένοι, το Λιμεναρχείο Σάμου, ευχαριστεί θερμά για την πρόσκληση που του απηύθυνε ο Ναυταθλητικός Όμιλος Καρλοβάσου στην τελετή έναρξης του Πρώτου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αλιείας, που η Σάμος έχει την τιμή να φιλοξενεί και εύχεται σε όλους τους αγωνιζόμενους Καλή Επιτυχία ! Το Λιμεναρχείο Σάμου βρίσκεται πάντα αρωγός σε τέτοιου είδους δραστηριότητες και εκδηλώσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required