30 Σεπ 2024

Εις τον τύπον των ήλων - Γράφει ο Μανώλης Νικ. Κάρλας

Τα τελευταία χρόνια στην πατρίδα μας η Υγεία, η Παιδεία, τα εργασιακά, πολλά από τα θεμελιώδη ατομικά μας δικαιώματα που κατοχυρώνονται τόσο από το Σύνταγμα μας όσο και από διεθνείς συνθήκες, η ποιότητα ζωής, η Κοινωνική Πρόνοια, το φυσικό Περιβάλλον, παραδίδονται, κατά σύστημα, με.. «περίσκεψιν» αλλά χωρίς λύπην και χωρίς αιδώ, στην Προκρούστεια κλίνη των κανόνων της αγοράς και του κέρδους.

Παράλληλα η δημογραφική μας κατάρρευση σε πλήρη εξέλιξη και τα εθνικά μας θέματα σε κατάσταση ιδιώνυμου φρονηματικού κατευνασμού. 

Αυτές οι δυστοπικές διεργασίες και τα αποπλύματα τους είναι τα επικίνδυνα εκτρωματικά γεννήματα της παγκοσμιοποίησης και στη χώρα μας με τα πολλά αργυρώνητα ΜΜΕ, με τα κλειστά κυκλώματα εξουσίας και την ευάλωτη Δικαιοσύνη.

Στον αντίποδα οι συντεταγμένες πολιτικές επιλογές και δράσεις που προκύπτουν από τον διηνεκή και αδιάλειπτο σοβαρό, ειλικρινή και δημιουργικό διάλογο με την Κοινωνία και τη συναπτή και υπεύθυνη επεξεργασία και ανάλυση τόσο στους μαζικούς φορείς όσο και στα συλλογικά κομματικά όργανα που λειτουργούν θεσμικά σε όλα τα ακραιφνή δημοκρατικά πολιτεύματα με βάση καταστατικές αρχές και κανόνες σεβαστούς από όλους ανεξαίρετα.

Δύσκολοι καιροί...

Ο αγώνας ανάμεσα στην πολιτική με επίκεντρο τον Άνθρωπο και τις ανάγκες του και στην παραπολιτική και την μεταπολιτική μετάπλαση που προωθεί απαρέγκλιτα το οικουμενικό σύστημα διακυβέρνησης πρέπει να είναι διαρκής και ανειρήνευτος.

Σ’ αυτή τη μεγάλη πορεία οι ευαγγελιζόμενοι την κοινωνική δικαιοσύνη επιβάλλεται να είναι προσηνείς, αξιόπιστοι, μαχητικοί, αλληλέγγυοι, ευπροσήγοροι, ανυποχώρητοι και ουδέ, επ’ ελάχιστον, προκλητικοί και αλαζόνες.

Οι καιροί ου μενετοί.

Μανώλης Νικ. Κάρλας
Γιατρός, πρώην αιρετός Νομάρχης Σάμου (2003-2010)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required