17 Σεπ 2024

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στον Δήμο Δυτικής Σάμου - Αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων

ΔΕΥΤΕΡΑ 16/09/2024 ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΣΟΜΟΙΡΑΣΜΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ· 10:00 Οι ενεργοί πολίτες θα διανέμουν ενημερωτικό υλικό στα καταστήματα, με θέμα τον σωστό ισομερισμό του δημόσιου χώρου. · 10:00 Κιόσκι στην πλατεία Βαλασκατζή από τον Δήμο Δυτικής Σάμου, παρέχοντας πληροφορίες για την Εβδομάδα Κινητικότητας. · 19:30 Προβολή ταινίας για μικρούς και μεγάλους στην πλατεία «Λούγκα» Μαραθοκάμπου.

ΤΡΙΤΗ 17/09/2024

· 17:00 ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Καρλοβασίου μας γνωρίζει τις γειτονιές μας με έναν όμορφο περίπατο που ξεκινάει από την Πλατεία Παλαιού Καρλοβασίου ως το Σπήλαιο Αγ. Αντωνίου.

· 17:00 ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΘΑΡΕΣ

Ο πολιτιστικός σύλλογος Παλαιού Καρλοβασίου πραγματοποιεί περιβαλλοντική δράση ως προς τον καθαρισμό του περιβάλλοντα χώρου του Αγ. Ισιδώρου στο Παλαιό Καρλόβασι. Διατηρούμε τις γειτονιές μας καθαρές, αποκτούμε περιβαλλοντική συνείδηση.

· 18:00 ΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΜΑΣ ΦΙΛΟΥΣ

Η Αστυνομική Διεύθυνση Καρλοβασίου θα εκπαιδεύσει με καλές πρακτικές τους μικρούς μας φίλους για οδική συμπεριφορά στο ειδικά διαμορφωμένο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στον αύλειο χώρο Πορφυριάδας.

ΤΕΤΑΡΤΗ 18/09/2024

· 17:00 ΣΚΑΚΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Σκάκι για όλους από τον Σκακιστικό Σύλλογο. Στον εμπρόσθιο χώρο του ΚΑΠΗ.

· 18:00 Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΤΣΕΠΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Ο Προσκοπικός Σύλλογος Καρλοβασίου μαθαίνει σε μικρούς και μεγάλους τον δεκάλογο της τσέπης μας και του περιβάλλοντος στην πλατεία Καρλοβασίου.

ΠΕΜΠΤΗ 19/09/2024

· 17:30 "ΠΟΔΗΛΑΤΟ-ΖΩ"

Ποδηλατοδρομία με έναρξη από πλατεία Βαλασκατζή και τερματισμός στον Αγ. Νικόλαο Μεσαίου Καρλοβασίου.

· 19:00 ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΜΑΙ ΒΙΩΣΙΜΑ

Έκθεση ηλεκτρικών αυτοκινήτων και ποδηλάτων στην πλατεία Αγ. Νικολάου από τον Προαστιακό Καρλοβασίου και τον Ναυταθλητικό Σύλλογο Καρλοβασίου.

· 19:00 ΤΑΙΝΙΟΦΙΛΟΙ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ

Προβολή ταινίας για μικρούς και μεγάλους μας φίλους που θα προβληθεί στον αύλειο χώρο του Αγ. Νικολάου στον Όρμο Καρλοβασίου.

· 09:00 ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΘΟΚΑΜΠΟ

Στο γήπεδο 5x5 του Μαραθοκάμπου τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου, έχουν την ευκαιρία να παίξουν και να μάθουν για την κυκλοφοριακή αγωγή από τους αρμόδιους τους τμήματος Αστυνομικής Διεύθυνσης της περιοχής.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/09/2024

· 18:00 ΜΙΚΡΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ

Τα παιδιά του νηπιαγωγείου Καρλοβασίου, γίνονται δημοσιογράφοι, κάνουν γκάλοπ στους περαστικούς για τι πρέπει να αλλάξει στην πόλη τους. Έπειτα, τα παιδιά θα αποτυπώσουν στο χαρτί μια πόλη φιλική προς όλους και θα εκθέσουν τις ζωγραφιές στην κεντρική πλατεία.

· 18:00 ΠΟΔΗΛΑΤΟ-ΖΩ ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΘΟΚΑΜΠΟ

Βόλτα με τα ποδήλατα στον Μαραθόκαμπο . Οι μικροί μας φίλοι παίρνουν τους γονείς τους σε μια όμορφη βόλτα με τα ποδήλατα, κάνοντάς τους να νιώσουν πάλι και οι ίδιοι παιδιά.

· 19:00 ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΠΑΛΙΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ

Ζωντανεύουμε την πλατεία Βαλασκατζή με παιδικές φωνές μέσω της αναβίωσης παλιών παιχνιδιών. Κρατάμε τις αναμνήσεις ζωντανές. Μαθαίνουμε στις μικρούς μας φίλους, τα παιχνίδια των παλιότερων γενιών (κουτσό, σκοινάκι, κρυφτό, μήλα).

· 19:00 ΕΛΑ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ

Τα Αθλητικά Σωματεία του Δήμου, διοργανώνουν αθλητικά δρώμενα στους δρόμους της πόλης. Ξεκινώντας από την οδό Βλιάμου μέχρι το Κέντρο Υγείας , όλοι οι δρόμοι μετατρέπονται σε γήπεδα μπάσκετ, ποδοσφαίρου και βόλεϊ.

· 19:00 ΔΙΑΣΩ-ΖΩ

Η Ομάδα Διάσωσης Καρλοβασίου μας διδάσκει πρώτες βοήθειες στην πλατεία Βαλασκατζή. Μας δίνει το δικαίωμα να γίνουμε χρήσιμοι πολίτες, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

ΣΑΒΒΑΤΟ 21/09/2024


· 10:00 ΣΚΑΚΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Ο Σκακιστικός Σύλλογος ετοιμάζει για μια μέρα ακόμη σκάκι για όλους. Στον χώρο του ΚΑΠΗ περιμένουν μικρούς και μεγάλους για συναρπαστικούς αγώνες μυαλού.

ΚΥΡΙΑΚΗ 22/09/2024

· 15:30 ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 23:30 ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΔΡΟΜΩΝ ΚΑΡΛΟΒΑΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ.ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΜΑΣΤΕ ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.

· 17:00 ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΘΟΚΑΜΠΟ.

Αθλητικά σωματεία ετοιμάζουν παιχνίδια μπάσκετ, βόλεϊ, Ποδοσφαίρου. Στην πλατεία «Λούγκα». ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΖΩΝΤΑΝΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required