24 Σεπ 2024

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ για το ναυάγιο στον Άγιο Ισίδωρο

Για το ναυάγιο στην θαλάσσια περιοχή Αγίου Ισιδώρου της Κοινότητας Δρακαίων, η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση. «Άλλο ένα ναυάγιο προστίθεται στα εκατοντάδες, άλλοι τέσσερις νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι προστίθενται στους εκατοντάδες χιλιάδες.

Αυτή είναι η «κανονικότητα» της άγριας πολιτικής καταστολής και εγκλωβισμού από ΕΕ και αστικές κυβερνήσεις σε βάρος των ξεριζωμένων μεταναστών και προσφύγων. Κι όμως η κυβέρνηση της ΝΔ εξακολουθεί με κυνισμό να περηφανεύεται για τη «δίκαιη αλλά αυστηρή πολιτική στο Μεταναστευτικό» και για τη δήθεν φύλαξη των συνόρων της ΕΕ με την «ενεργητική αποτροπή», δηλαδή τις επαναπροωθήσεις. Με τον ίδιο κυνισμό, άλλωστε, ο πρωθυπουργός μίλησε στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για το «δικαίωμα του Ισραήλ να αμύνεται», επιβεβαιώνοντας περίτρανα την άμεση εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τον πόλεμο, που προκαλούν τα τεράστια καραβάνια των ξεριζωμένων.

Απαιτούμε τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την έρευνα διάσωσης των αγνοούμενων, καθώς και την άμεση διερεύνηση των συνθηκών του ναυαγίου, με δεδομένες τις πληροφορίες και για δεύτερο ναυάγιο στην περιοχή.

Καλούμε τον ελληνικό λαό να δυναμώσει την πάλη του ενάντια στον πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας μας σε αυτόν. Να δυναμώσει την πάλη του για εφαρμογή της Συνθήκης της Γενεύης για τους Πρόσφυγες, σε σύγκρουση με το άδικο ευρωενωσιακό πλαίσιο και το απαράδεκτο νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, που μετατρέπουν τη χώρα μας και τις θάλασσές της σε αποθήκη ανθρώπινων ψυχών και υγρά νεκροταφεία.

ΑΘΗΝΑ 23/09/2024 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required