4 Σεπ 2024

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη για τα ζητήματα Υγείας στο Νομό Σάμου, παρουσία του υπουργού Άδωνι Γεργιάδη - Όσα αποφασίσθηκαν

Σύσκεψη για τα ζητήματα υγείας και τρόπους επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείου Σάμου, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου, στο Υπουργείο Υγείας. Η συνάντηση ξεκίνησε στις 12:30 και ολοκληρώθηκε μετά από 2 ώρες.

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, παρουσία της γενικής γραμματέως κ. Λίλιαν Βιλδιρίδη, συναντήθηκε με τον βουλευτή Σάμου, κ. Χριστόδουλο Στεφανάδη, με τον αντιπεριφερειάρχη Σάμου – Ικαρίας – Φούρνων, κ. Ελισσαίο Ι. Μαυρατζώτη, τους δημάρχους Ικαρίας, κ. Φανούρη Καρούτσο, Ανατολικής Σάμου, κ. Παρασκευά Παπαγεωργίου, Δυτικής Σάμου, κ. Θεμιστοκλή Παπαθεοφάνους, Φούρνων– Κορσεών, κ. Δημήτρη Καρύδη.

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο προσωρινός διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου, κ. Ιωάννης Χατζηκωνσταντής. Επίσης πήρε μέρος ο διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου κ. Χρήστος Ροϊλός.

Μετά το τέλος της σύσκεψης, ο βουλευτής Σάμου αναφέρθηκε σχετικά με τα όσα συζητήθηκαν.

«Ο αντιπεριφεριάρχης, οι δήμαρχοι και ο προσωρινός διοικητής του Γ.Ν. Σάμου, ενημέρωσαν εκτενώς τον κ. υπουργό και την ηγεσία του Υπουργείου συνολικά για τα προβλήματα και οι δήμαρχοι επέδωσαν στον υπουργό τα ομόφωνα ψηφίσματα των Δημοτικών Συμβουλίων.

Συζητήθηκαν ακολούθως εκτενώς τα προβλήματα των Μονάδων Υγείας του Νομού μας.

-Σχετικά με τα Νοσοκομεία (Σάμου και Ικαρίας) αποφασίσθηκε η άμεση μαζική προκήρυξη των κενών οργανικών θέσεων. 

-Ανακοινώθηκε ότι σε ΚΥΑ που υπογράφεται σήμερα, ο Νομός Σάμου υπάγεται στην κατηγορία Α άγονων περιοχών. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί συνεπάγεται, εκτός των άλλων προνομίων, την επιπλέον χορήγηση 300 ευρώ μηνιαίως σε όλους τους γιατρούς και 600 ευρώ μηνιαίως στους ειδικούς σε ειδικότητες που υπάρχει έλλειψη. Αυτά ισχύουν προφανώς και για τα κέντρα Υγείας.

-Σχετικά με το πρόβλημα έλλειψης Αγροτικών ιατρών, σε συνδυασμό και με τα νέα οικονομικα κίνητρα, θα επιταχυνθούν τα μέγιστα οι διαδικασίες προκήρυξης.

-Ο κ. Υπουργός ανακοίνωσε εκ νέου την απόφασή του και την άμεση έναρξη της διαδικασίας εγκατάστασης Μαγνητικού Τομογράφου και Αιμοδυναμικής Μονάδας στο Γ.Ν. Σάμου. 

Ο υπουργός, η ηγεσία του Υπουργείου και της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, γνωρίζουν τα προβλήματα και σίγουρα θα προωθούν άμεσες και λειτουργικές λύσεις.

Ευχαριστώ τον κ. υπουργό, που ανταποκριθηκε άμεσα στο αίτημα για την σημαντική αυτή συνάντηση και κυρίως για τις λύσεις που προωθεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required