24 Σεπ 2024

Ευχαριστήριο για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, οι δράσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Ανατολικής Σάμου σε συνεργασία με φορείς, ομάδες, συλλόγους και εθελοντές στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας. 

Δράσεις ευαισθητοποίησης, συνεργασίας, συνεργατικότητας και κυρίως ανάδειξης του πλούσιου δυναμικού, ανθρώπινου και φυσικού, που διαθέτει ο Δήμος. 

H Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας αποτελεί έναν ευρωπαϊκό θεσμό που υλοποιείται κάθε χρόνο από 16-22 Σεπτεμβρίου σε χιλιάδες πόλεις σε όλη την Ευρώπη. Κάθε χρόνο ορίζεται μια θεματική γύρω από την οποία οι πόλεις που συμμετέχουν καλούνται να «χτίσουν» ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων με στόχο την ενεργοποίηση, ευαισθητοποίηση και συμμετοχή κατά το δυνατόν περισσότερων πολιτών στα όρια του κάθε Δήμου σε θέματα αστικής και βιώσιμης κινητικότητας. Το θέμα του 2024 ήταν «Δημόσιος χώρος ισομοιρασμένος σε όλους» γι` αυτό και οι δράσεις είχαν ως στόχο να αναδείξουν την σημασία του δημόσιου χώρου και της ανάδειξης αυτού ως χώρου κοινωνικής ισότητας, οδικής ασφάλειας και καλύτερης ποιότητας ζωής.

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου θέλει να απευθύνει τις πιο θερμές ευχαριστίες του σε όσους εργάστηκαν άοκνα και με κέφι προκειμένου να σχεδιαστεί και υλοποιηθεί ένα πολύ γεμάτο και απαιτητικό πρόγραμμα τόσο στην πόλη της Σάμου όσο και στις Δημοτικές Κοινότητες και οικισμούς του Δήμου.

Ειδικότερα ευχαριστεί τους:

«VESPA CLUB SAMOS», Κινηματογραφική Λέσχη Σάμου, Εξωραϊστικό Πολιτιστικό Σύλλογο Χώρας Ποτοκακίου «Η Ειρήνη», Δημοτική Κοινότητα Χώρας, Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ. Βαθέος (ΣΕΟ), τον ποδηλάτη Αλέξανδρο Πρινιά, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βαθέος Σάμου «Ο Καπετάν Λαχανάς», το ΚΑΠΗ του Δήμου Ανατολικής Σάμου και την γυμνάστριά του Σοφία Καζόγλου, το 1ο Δ.Σ. Σάμου, το Λύκειο Ελληνίδων Σάμου, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου, την Ειδική Μονάδα Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ), την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Παράρτημα Σάμου, το Λύκειο Ελληνίδων, τον Ελληνικό Ορειβατικό-Πεζοπορικό Σύλλογο, τον Σύλλογο Βλαμαρής, τον Αθλητικό Σύλλογο «Άλκιμος Σάμου» (Kick Boxing), τη Σχολή Νομού Σάμου “TANG SOO DO”(Μυτιληνιοί Σάμου), τον Σύλλογο Άγιος Εφραίμ Μυτιληνιών (ΤΑΕ ΚWON DO), το Γηροκομείο Σάμου, τις ομάδες: Ένωση Βαθύλλος – Πανσαμιακός, ΑΟΣ Σάμου, Νέος Πανσαμιακός, Αθλητικός Σύλλογος Σάμου «Αναγέννηση» (μπάσκετ), την Ακαδημία Στίβου «Γρηγόρη Τσικριτέα» - Αναγέννηση, τον Φιλοτεχνικό Όμιλο Σάμου, την Ένωση Μικρασιατών Σάμου, τα γυμναστήρια «Ακαδημία» και «Παλμός Αθλητικό Κέντρο», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σάμου «Ωκυρρόη η Σαμία», τον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων με Αναπτυξιακή Υστέρηση Π.Ε Σάμου «Η Μέλισσα», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πυθαγορείου «Ο ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ», το Samos Tango Argentino ,τον σύλλογο «Φίλοι του Δάσους» Κοινότητας Μυτιληνιών, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Μυτιληνιών, την Δημοτική Κοινότητα Μυτιληνιών, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (ΕΕΣ)- Περιφερειακό Τμήμα Σάμου, τον Αθλητικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο – ΑΕΣ Μυτιληνιών, τον Εκπολιτιστικό και Επιμορφωτικό Σύλλογος Μυτιληνιών, τη Δημοτική Κοινότητα Κοκκαρίου, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Κοκκαρίου, τον Αθλητικό Ψυχαγωγικό, Εξωραϊστικό Σύλλογο Κοκκαρίου (Α.Ψ.Ε.Σ.Κ.) «Αρίσταρχος», την Εθελοντική Ομάδα SOS Κοκκαρίου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Αρίσταρχος ο Σάμιος», την Δημοτική Κοινότητα Βαθέος, την επιχείρηση «Μανώλαρος-Monkey Bike Shop», την Ομάδα Special Olympics Ηellas, το Samos Tango Argentino, το Κέντρο «Samos WindSurfing” και ιδιαίτερα τον κ. Γιώργο Σακαντάρη

Τον Εμπειρογνώμονα Περιβάλλοντος Greek Life Task Force plus, Πράσινο Ταμείο κ. Μπανούση Δημήτρη.

Την Ιωάννα Τσαμπούρη συγγραφέα του βιβλίου «Βόλτα με τον Κίμωνα» και την Ευγενία Τραγάκη, εικονογράφο του βιβλίου.

Τον Κυριάκο Φριλίγκο και την Φαίδρα Μαρκίδη που μοιράστηκαν μαζί μας τις μοναδικές χορευτικές τους ικανότητες.

Tους Μάριο Καγιόπουλο, Νίκο Σβερκίδη, Ελένη Χατζηγεωργίου, Σοφία Μαστοράκη για την πολύτιμη βοήθειά τους.

Eπίσης θερμές ευχαριστίες απευθύνουμε στους:

Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο, Διεύθυνση Αστυνομίας Σάμου – Τμήμα Τροχαίας, Αστυνομικό Τμήμα Πυθαγορείου και Λιμεναρχείο Σάμου.
Τους χορηγούς: «Σκλαβενίτης», «VKD Βακεντής», «Κυριαζής Γεώργιος Α.Ε.» και τον «ΑΒ Βασιλόπουλος».
Το ΚΤΕΛ Σάμου που προσέφερε 50% έκπτωση σε όλα τα δρομολόγια της αστικής συγκοινωνίας και την επιχείρηση "ΚΤΕΟ Σάμου ΕΠΕ" που προσέφερε 10% έκπτωση στις κάρτες ελέγχου καυσαερίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required