«Συνάντηση του Κοινοτικού Συμβουλίου Πύργου με κλιμάκιο των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (11/9) το μεσημέρι στο χωριό. Η υπηρεσία είδε σχεδόν το σύνολο των επικίνδυνων κτισμάτων, το παλιό σχολείο που στεγάζεται ο Σύλλογος «Κυβέλη» που παραμένει κλειστό μετά το σεισμό του 2020, την παιδική χαρά του χωριού, τα λεγόμενα ξύλινα τούνελ – στηρίγματα που έχουν μπει λίγο πριν την Εκκλησία, αλλά και την πρόσβαση για τις δημόσιες τουαλέτες. Παράλληλα, επιδόθηκε λίστα με τις τεχνικές παρεμβάσεις που είναι σε εκκρεμότητα και πρέπει να ολοκληρωθούν.
Ενδεικτικά, εγκαταλελειμμένα κτίρια σε κεντρικά σημεία, διέλευσης πεζών και δη παιδιών, που είναι επικίνδυνα για την ασφάλειά τους, κτίσματα-μεσοτοιχίες με άλλα κτίσματα που έχουν δημιουργήσει υγρασίες ή ρωγμές στα διπλανά τους, παιδική χαρά που πήρε έγκριση (μένει να σταλεί το χαρτί) που όμως συνεχίζει πχ να έχει περίφραξη που κουνιέται και που παραμένει ασυντήρητη. Στην ίδια παιδική χαρά οφείλει να μπει και μπάρα εισόδου για την ασφάλεια των παιδιών, αφού εξέρχονται άμεσα σε δρόμο διέλευσης οχημάτων. Πολιτιστικό κέντρο που είναι αφημένο στην μοίρα του 4 χρόνια τώρα μετά το σεισμό με ό,τι αυτό συνεπάγεται για ένα ορεινό χωριό και τις δραστηριότητες των παιδιών και των κατοίκων, δημόσιες τουαλέτες που με την πρώτη μεγάλη βροχή πλημμύρισαν, πρόσβαση στις τουαλέτες με σκαλιά επικίνδυνα που μπαζώθηκαν με τσιμέντο σε μία fast-trackδιαδικασία που δε σεβάστηκε ότι αποτελούν τα σκαλιά μέρος του ιστορικού κτιρίου του Αη-Γιώργη, νερόμυλος που ενώ δόθηκαν χρήματα για να φτιαχτεί πριν χρόνια έμεινε ανολοκλήρωτος και σαπίζει σε ένα σημείο φυσικού κάλλους για το χωριό.
Η Λαϊκή Συσπείρωση πήρε μέρος στη συνάντηση με σκοπό να επισημανθούν όσα περισσότερα σημεία πρέπει να βελτιωθούν. Δεν ωραιοποίησε καταστάσεις ώστε να χρησιμοποιηθούν χώροι χωρίς να πληρούν όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας, ενώ επισημαίνουμε την ανάγκη να επισπευθούν οι διαδικασίες, να στελεχωθούν οι τεχνικές υπηρεσίες με μόνιμο προσωπικό και να ιεραρχηθούν και να χρηματοδοτηθούν έργα που να υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες της κοινωνίας μας. Η προστασία της ανθρώπινης ζωής είναι αυτή που πρέπει να ορίζει τα έργα που θα είναι επιλέξιμα πχ αντισεισμικά, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά, έργα υποδομής για τη διασφάλιση της ύδρευσης και της άρδευσης, έργα ανάπλασης. Δυστυχώς καθημερινά αμφισβητείται, βλέπε τα σεισμόπληκτα και εγκαταλελειμμένα κτίσματα της Σάμου, τι βιώνουν οι πλημμυροπαθείς στη Θεσσαλία, τη δασοκτόνα πολιτική στα μέρη που κάηκαν που πιστά υπηρετούν οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις.»
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου