30 Σεπ 2024

Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης (άγνωστοι, προσποιούμενοι λογιστή απέσπασαν 1.466 €) σε βάρος δύο ημεδαπών στη Σάμο

Εξιχνιάστηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου, υπόθεση απάτης, η οποία διαπράχθηκε την 5η Αυγούστου 2024, σε βάρος δύο ημεδαπών - κατοίκων Σάμου.

Ταυτοποιήθηκε για την εμπλοκή του στην υπόθεση αυτή, ημεδαπός (20χρονος), σε βάρος του οποίου, σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, άτομα αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων ήρθαν διαδοχικά, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τους παθόντες και χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την καταβολή επιδόματος, προσποιούμενοι τον λογιστή, κατάφεραν να τους αποσπάσουν, εξαπατώντας τους, συνολικά το χρηματικό ποσό των 1.466 ευρώ, αποκτώντας πρόσβαση σε τραπεζικό τους λογαριασμό κατά περίπτωση.

Κατά τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης προέκυψε ότι, ψηφιακός - ηλεκτρονικός λογαριασμός στον οποίο μεταφέρθηκε το παραπάνω χρηματικό ποσό, ανήκει στον ταυτοποιηθέντα ημεδαπό, ενώ η τηλεφωνική επικοινωνία με τους παθόντες πραγματοποιήθηκε από τηλεφωνική σύνδεση που ήταν δηλωμένη σε στοιχεία αλλοδαπού υπηκόου τρίτης χώρας («αχυράνθρωπος» - «ghost person»).

Το προανακριτικό έργο διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σάμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required