23 Αυγ 2024

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Σάμου: «Σε τροχιά κατάρρευσης το σύστημα Δημόσιας Υγείας»

Η νομαρχιακή Επιτροπή Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με αφορμή τις αρνητικές εξελίξεις στη λειτουργία του Νοσοκομείου Σάμου, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση.

«Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες και οι δύο ειδικευμένοι ψυχίατροι που υπηρετούσαν στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας της Σάμου έχουν ήδη αποχωρήσει από το νησί αξιοποιώντας το δικαίωμα τους να μετατεθούν σε ανάλογη Υγειονομική δομή της αρεσκείας τους μετά την ολοκλήρωση της 5ετούς θητείας τους στην επαρχία.

Και εύλογα τίθεται το ερώτημα:

Ποια η τύχη και η προοπτική της Δημόσιας Ψυχικής Υγείας στα νησιά του Νομού μας;

Οι αρμόδιοι και συναρμόδιοι, ο ρέκτης βουλευτής μας κ. Στεφανάδης και κυρίως ο λαλίστατος κ. Υπουργός της ...Υγείας ΟΦΕΊΛΟΥΝ να απαντήσουν.

ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ:

Μόλις πληροφορούμαστε από τις επείγουσες ανακοινώσεις της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Σάμου (ΕΝΙΣ) και του Ιατρικού Συλλόγου Σάμου ότι χθες 19/8/24 υπέβαλλαν τις παραιτήσεις τους, για σοβαρούς και εξαιρετικούς λόγους που σχετίζονται άμεσα, με την δογματική και την πάγια αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης, δύο ακόμα γιατροί του Νοσοκομείου μας , η μοναδική παιδίατρος και μια παθολόγος.

Η κατάσταση στα υγειονομικά πράγματα της Σάμου λαμβάνει πλέον, οσημέραι, ανεξέλεγκτες διαστάσεις και η κατάρρευση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και στο νησί μας γενικεύεται.

Σαμιώτισσες και Σαμιώτες αντισταθείτε.

Αυτές οι οδυνηρές και επικίνδυνες για την Υγεία μας εξελίξεις δεν είναι, κυρίως, θέμα προσώπων αλλά πολιτικών.

Είναι το αποτέλεσμα της προγραμματισμένης υποχρηματοδότησης των Δημόσιων δομών Υγείας με στόχο την σταδιακή εκχώρηση τους στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Πρέπει, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, πάση δυνάμει και το συντομότερο δυνατόν, να σταματήσουμε την ισοπέδωση του κοινωνικού κράτους που μεθοδικά απεργάζεται και επιχειρεί προκλητικά η ανάλγητη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) που με τους αγώνες του κέρδισε ο Ελληνικός Λαός πρέπει να παραμείνει δημόσιο, να ισχυροποιηθεί και να μετεξελιχθεί σε βασικό πυλώνα ασφάλειας και ανάπτυξης, ιδιαίτερα των ακριτικών νησιών μας.

Είναι στο χέρι μας να το πετύχουμε.

Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Σάμου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required