23 Αυγ 2024

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Ανατολικής Σάμου για την κατάσταση στο Νοσοκομείο Σάμου

Ανακοίνωση της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Ανατολικής Σάμου για την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Σάμου. «Την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Σάμου καθώς και στα κέντρα υγείας όπως και στα κοινοτικά ιατρεία έχουμε επισημαίνει πολλά χρόνια πριν.

Πάντα αποτελούσε πρώτη προτεραιότητα για την Λαϊκή Συσπείρωση η υγεία των συμπολιτών μας με ότι αυτό συνεπάγεται ,όπως πρόληψη, δομές υγείας, πληρη στελέχωση του συστήματος κτλ με δημόσιο και δωρεάν χαραχτήρα όλων των δομών και υπηρεσιών.

Τα τελευταία γεγονότα όπως αυτό της παιδίατρου,των παραιτήσεων ιατρών,της υπολειτουργίας της εντατικής όπως και της υποστελεχωσης όλων των τμημάτων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, δυστυχώς επιβεβαίωσε με τον ποιο τραγικό τρόπο την εκφρασμένη με κάθε τρόπο αγανάχτηση και αγωνιά, αλλά και την αγωνία που εκφράζουν χρόνια οι συνδικαλιστικοί φορείς στην υγεία. 

Σε εύλογο χρόνο στις 26/6 /2024 ζητήσαμε από το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου να οργανωθεί συζήτηση παρουσία των συνδικαλιστικών φορέων υγείας και της κοινωνίας κτλ ,προκειμένου να καταγραφεί η υπάρχουσα κατάσταση και να αποφασιστούν εκείνες οι ενέργειες στις οποίες θα προχωρήσει ο Δήμος προκειμένου να ασκήσει πίεση στον κρατικό μηχανισμό και την κυβέρνηση για την βελτίωση της κατάστασης που υπάρχει στην υγεία.

Μετά από παλινωδίες προγραμματίστηκε εν τέλει η συζήτηση να γίνει στις 29/8/2024, παρουσια φορέων. 

Η υποβάθμιση των δομών υγείας σε όλους τους τομείς δεν προέκυψε από λάθος ούτε από παραλήψεις δεν τους ξέφυγε η κατάσταση ούτε αμέλησαν. 
Αντίθετα επιμεληθήκαν με κάθε τρόπο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά και η σημερινή της ΝΔ προκειμένου να διαλύσουν το δημόσιο σύστημα υγείας με κάθε μέσο και τρόπο,σαν προϋπόθεση για να αναπτυχτεί και να παραχωρηθεί η υγεία σε μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα και επιχειρήσεις .Με κόστος την υγεία του λαού μας και όφελος τα υπερκέρδη των μεγάλων ιδιωτικών μονάδων υγείας οι οποίες με τις ευλογίες και τις χρηματοδοτήσεις της κυβέρνησης ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια σε όλη την Ελλάδα.

Παρά τις μόνιμες κινητοποιήσεις του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου και της ΕΝΙΣ του ιατρικού προσωπικού του Νομού και των φορέων του, δεν ίδρωσε το αυτί ούτε του υπουργού ούτε της κυβέρνησης. Αντίθετα επιταχύνουν χωρίς ενδοιασμό και χωρίς ίχνος κοινωνικής ευαισθησίας στην υλοποίηση της αποφασισμένης από την κυβέρνηση και ΕΕ πολιτικής της διάλυσης κάθε δημόσιας δομής και ενίσχυσης της ιδιωτικής επιχειρηματικής δράσης στην υγεία.

Δηλαδή όποιος έχει χρήματα και ανάλογα ποσα μπορεί να διαθέσει, πιθανόν να ζήσει. αυτός που δεν έχει σίγουρα θα πεθάνει.

Ο λαός μας βιώνει καθημερινά με την ζωή του την πλήρη απαξίωση των αναγκών του και την βάρβαρη πολιτική που του επιβάλλεται.

Είναι επιτακτική ανάγκη να αντισταθεί σε αυτή την εγκληματική πολιτική, είναι επιβεβλημένη η απόφαση όλων των φορέων του νησιού να στρατευτούν με τους μαχόμενους υγειονομικούς, προχωρώντας σε κινητοποιήσεις στο αμέσως επόμενο διάστημα, διεκδικώντας τη πλήρη στελέχωση του νοσοκομείου και όλων των μονάδων υγείας του νομού μας για ένα δημόσιο και δωρεά σύστημα υγείας για τον λαό μας.

Είναι πολιτική ηθική και κοινωνική υποχρέωση του δήμου να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις προκειμένου να δοθεί λύση στις απάνθρωπες συνθήκες που βιώνουμε που υπονομεύουν την ζωή μας.

Ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στην παιδίατρο του νοσοκομείου θύμα της εργασιακής υπεραντικοποισης της απάνθρωπης πολιτικής που ασκείται από την κυβέρνηση στον τομέα της υγείας , του φιλότιμου και της επαγγελματικης ευθυνης που αναγνωρίζουμε σε όλους τους υγειονομικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required