23 Αυγ 2024

Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στο Ποτοκάκι

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε μετά τις 20:30 της Πέμπτης, 22 Αυγούστου, στην περιοχή Ποτοκακίου, μεταξύ beach bar Mare Deus και του αρχαιολογικού χώρου του Ηραίου.

Άμεση, για ακόμη μια φορά, υπήρξε η κινητοποίηση των πυροσβεστικών και εθελοντικών δυνάμεων του νησιού. Πήραν μέρος 21 πυροσβεστικά οχήματα με 35 πυροσβέστες καθώς και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 14ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε. (Ειδική Μονάδα Δασικών Επιχειρήσεων).

Στο κέντρο ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Πάρης Παπαγεωργίου, με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου, αντιπύραρχο Γιώργο Μιαούλη και τον ανταποκριτή της ΕΡΤ, Χάρη Ζαβουδάκη (Φωτό: samostoday.gr)

Επίσης, έλαβαν μέρος 12 εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα, 4 ιδιώτες με υδροφόρα οχήματα 4Χ4, 2 βυτία του Δήμου Ανατολικής Σάμου και ένα μηχάνημα έργου (τσάπα). Η 79 ΑΔΤΕ διέθεσε έναν ισοπεδωτή γαιών και ένα υδροφόρο όχημα.


Στην επιχείρηση κατάσβεσης πήραν μέρος τα εθελοντικά κλιμάκια Βαθέος, Μυτιληνιών, Χώρας, οι δύο Εθελοντικές Ομάδες του Πυθαγορείου, Μαυρατζαίων καθώς και ιδιώτες από το Ηραίον και τον Παγώνδα.

Φωτογραφίες: samostoday.gr

Η πυρκαγιά κετέκαψε κυρίως καλαμιές και θαμνωειδή βλάστηση.


Στο σημείο παρέμειναν πυροσβεστικές δυνάμεις για τυχόν αναζωπύρωση της φωτιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required