13 Αυγ 2024

Οι τουρκικές μηχανότρατες αλωνίζουν ανενόχλητες στις θάλασσές μας - Γράφει ο Μανώλης Νικ. Κάρλας

Οι τούρκικες μηχανότρατες (αλιευτικά σκάφη τουρκικών ή και.. ευρωπαϊκών συμφερόντων) προτιμούν τον κόλπο του Μαραθοκάμπου στη Σάμο γιατί η συγκεκριμένη περιοχή είναι εντελώς αφύλαχτη μιας και δεν υπάρχει, ως όφειλε και ως έχει ζητηθεί κατ’ επανάληψη, λιμενικός σταθμός 24ωρης λειτουργίας στο δίδυμο (τουριστικό-αλιευτικό) λιμάνι του Όρμου αφ’ ενός για να προστατεύονται η ανθρώπινη ζωή και περιουσία των μόνιμων κατοίκων, των αλιέων-επαγγελματιών και ερασιτεχνών-και των πολυάριθμων επισκεπτών του Καλοκαιριού και αφ’ ετέρου για να ελέγχονται οι εν γένει δραστηριότητες τόσο στη λιμενική και παραλιακή όσο και στις ευρύτερες θαλάσσιες ζώνες (από τη Σαμιοπούλα μέχρι και τον Άγιο Ισίδωρο) από παράνομες δραστηριότητες κάθε μορφής και παντός είδους συμπεριλαμβανομένων και αυτών που αφορούν και τα εθνικά μας συμφέροντα…

Άκρως επομένως απαραίτητη η σε πάγια και 24ωρη βάση λειτουργία λιμενικού σταθμού στον Όρμο Μαραθοκάμπου Σάμου.

Και βέβαια δεν είναι δυνατόν οι Έλληνες ψαράδες να λειτουργούν βάσει των Εθνικών και Ευρωπαϊκών κανονισμών προστασίας των ιχθυοαποθεμάτων και των υποθαλάσσιων λιβαδιών της Ποσειδωνίας και οι Τούρκοι να αλωνίζουν ασύδοτοι και μάλιστα μέσα στα ελληνικά δηλαδή μέσα στα.. ευρωπαϊκά θαλάσσια ύδατα.

Το θέμα πρέπει, επιτέλους, να απασχολήσει την κυβέρνηση και να δοθούν οι κατάλληλες οδηγίες στο Λιμενικό Σώμα και στο Πολεμικό Ναυτικό.

Και φυσικά, εφ’ όσον κριθεί απαραίτητο, να ληφθούν άμεσα και οι όποιες συμπληρωματικές ή και νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες, τροποποιήσεις και ρυθμίσεις στο ήδη υφιστάμενο σχετικό νομικό καθεστώς..

Διαφορετικά όλη αυτή η έκνομη δραστηριότητα είναι πιθανόν να εντάσσεται στα πλαίσια της πολιτικής των ήρεμων νερών και της κατ’ αρχήν ήπιας και soft συνδιαχείρισης του Αιγαίου..


Μανώλης Νικ. Κάρλας
Πρώην αιρετός Νομάρχης Σάμου (2003-2010)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required