13 Αυγ 2024

Αποχαιρετισμός στην Μόσχα Βακάλη-Καράβα

Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Σάμου του ΚΚΕ για τον θάνατο της Μόσχας Βακάλη-Καράβα. «Η Τομεακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ και η ΚΟΒ Βαθιού του Κόμματος ανακοινώνουν με βαθιά θλίψη τον θάνατο της συντρόφισσας Μόσχας Βακάλη – Καράβα. Από την νεανική της ηλικία γνώρισε μαζί με την οικογένειά της τις διώξεις του μεταδεκεμβριανού και μετεμφυλιακού κράτους και στάθηκε με θάρρος και αξιοπρέπεια απέναντί τους.

Η σ/σα Μόσχα τίμησε στο ακέραιο τον τίτλο του μέλους του Κόμματος, παραμένοντας συνεπής στις γραμμές του ως το τέλος.

Από τα παλαιότερα μέλη της ΚΟΒ Βαθιού ήταν πάντα στη διάθεση της οργάνωσης, στάθηκε χωρίς ταλάντευση κατά της απόπειρας διάλυσης του Κόμματος το 1991, υπερασπίζοντας στο πλευρό της συντριπτικής πλειοψηφίας της Οργάνωσης τον επαναστατικό χαρακτήρα και την οργανωτική αυτοτέλεια του ΚΚΕ.

Μαζί με τον αείμνηστο σ/φό της στη ζωή Νίκο Καράβα, διακρίθηκαν για τη συμβολή τους στην ανάπτυξη του φιλειρηνικού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος στη Σάμο και για την ιδιαίτερη φροντίδα τους να γνωριστεί η νέα γενιά με τα ιδανικά της ειρήνης και του σοσιαλισμού. Η ίδια διατέλεσε για πολλά χρόνια μέλος του Δ.Σ. της Προοδευτικής Κίνησης Γυναικών Σάμου (ΟΓΕ), της οποίας υπήρξε ιδρυτικό μέλος.

Η Τομεακή Οργάνωση Σάμου του ΚΚΕ στέκεται με σεβασμό μπροστά στην αγαπημένη μας σ/σα και την αποχαιρετά με τιμή και υπερηφάνεια.

Απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους συγγενείς και τους οικείους της.»

Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Αυγούστου και ώρα 6 το απόγευμα στον ιερό ναό του Αγίου Χαραλάμπους στο Βαθύ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required