15 Αυγ 2024

Ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου για την αναστολή λειτουργίας του αεροδρομίου λόγω έργων αναβάθμισης

Φωτό: «Σαμιακόν Βήμα»
Ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, έπειτα από τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών που αφορούσαν την αναστολή της λειτουργίας του αεροδρομίου της Σάμου, ήρθε σε επικοινωνία με το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών καθώς και με το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής προκείμενου να εξετάσουν εκ νέου το θέμα και να λάβουν μέτρα που δεν θα αποκλείουν το νησί και θα διαταράσσουν την καθημερινότητα των πολιτών.


Κύριε Υπουργέ,

πρόσφατα ενημερωθήκαμε από τα τοπικά ΜΜΕ ότι το αεροδρόμιο της Σάμου «Αρίσταρχος ο Σάμιος» πρόκειται να αναστείλει τη λειτουργία του για έργα αναβάθμισης. Πιο συγκεκριμένα, το υπουργείο Μεταφορών έδωσε έγκριση στην Fraport να κλείσει το αεροδρόμιο το διάστημα 5-25 Νοεμβρίου 2024 λόγω εργασιών που θα υλοποιηθούν για την βελτίωση της ασφάλειάς του και ειδικότερα για τη δημιουργία νέων ζωνών ασφαλείας και αποστραγγιστικών έργων από τη μεριά του βουνού.

Δεδομένου των προγραμματισμένη εργασιών, αναρωτιόμαστε γιατί το αεροδρόμιο της Σάμου, το οποίο ουδέποτε έχει κλείσει από το 1965, δεν τίθεται σε αποσπασματική διακοπή της λειτουργίας του, όπως έχει αναγγελθεί για τα αεροδρόμιο της Μυτιλήνης και της Ρόδου, καθώς αυτή η απόφαση ουσιαστικά θέτει το νησί σε κατάσταση αποκλεισμού, προκαλώντας έντονη ανησυχία και προβληματισμό στους κατοίκους. Η ανησυχία αυτή επιτείνεται από το γεγονός ότι κατά τους χειμερινούς μήνες η Σάμος δεν συνδέεται καθημερινά ακτοπλοϊκώς με την ηπειρωτική Ελλάδα πάρα μόνο τρεις φορές την εβδομάδα και το ταξίδι διαρκεί τουλάχιστον 10 ώρες.

Αντιπεριφερειάρχης Σάμου Ελισσαίος Μαυρατζώτης
Όπως αντιλαμβάνεστε, η κατάσταση αυτή δημιουργεί επιπλέον ανησυχία και ταλαιπωρία στους συμπολίτες μας που αναγκάζονται να ταξιδεύουν για λόγους υγείας, αφού δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν στο νησί. Παράλληλα, δημιουργεί εμπόδια και στην προμήθεια φαρμάκων, αφού καθημερινά στέλνεται αεροπορικώς ιατροφαρμακευτικό υλικό.

Για τους λόγους αυτούς ζητάμε να αναθεωρήσετε την απόφαση για καθολική παύση λειτουργίας του αεροδρομίου και να εγκρίνετε τη λειτουργία του τις ημέρες που δεν υπάρχει ακτοπλοϊκή σύνδεση. Εάν αυτό δεν γίνεται για λόγους ασφαλείας, παρακαλούμε όπως το διάστημα 5- 25 Νοεμβρίου 2024 να εγκρίνετε την απευθείας καθημερινή σύνδεση με ταχύπλοο της Σάμου με τον Πειραιά, ώστε να μειωθεί ο χρόνος ταξιδιού.

Ελπίζουμε να λάβετε σοβαρά τις επισημάνσεις μας και την αγωνία των κατοίκων, προκειμένου να λάβετε μια απόφαση προς όφελος των νησιωτών.

Αναμένουμε τη θετική ανταπόκριση σας στο αίτημα μας και είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Με εκτίμηση,

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου
Ελισσαίος Μαυρατζώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required