23 Αυγ 2024

Σάββατο, 31 Αυγούστου - Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στην Πλατεία Καστανιάς

Το παράρτημα Σάμου των Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης καλούν το λαό και τη νεολαία της Σάμου στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στα θύματα του φασισμού, το 1943, στη Δυτική Σάμο.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 31 Αυγούστου, στις 6 το απόγευμα στην Πλατεία Καστανιάς
και στο μνημείο των εκτελεσθέντων από τους Ιταλούς φασίστες κατακτητές.

«81 χρόνια από τη μαύρη επέτειο του φασιστικού εγκλήματος στη Δυτική Σάμο με επίκεντρο την μαρτυρική Καστανιά, και 80 χρόνια από την απελευθέρωση της χώρας μας από το ναζιστικό ζυγό που στοίχισε εκατοντάδες χιλιάδες θύματα στην Ελλάδα και πάνω από 50 εκατομμύρια στην Ευρώπη, οι ιμπεριαλιστές των ΝΑΤΟ -ΗΠΑ -ΕΕ από τη μια και Ρωσίας από την άλλη προετοιμάζουν νέο μεγάλο αιματοκύλισμα, με μοναδικό σκοπό να επανεκκινήσουν πάνω στα συντρίμμια, την καπιταλιστική μηχανή με τεράστιες κερδοφορίες.

Σ’ αυτές τις επιδιώξεις είναι μπλεγμένη η αστική τάξη της χώρας μας και τα κόμματα που υπηρετούν τις επιδιώξεις τους - με πρώτη σ’ αυτή τη φάση την κυβέρνηση της ΝΔ - με οδυνηρές συνέπειες για το λαό και τη νεολαία της χώρας μας.

Την ίδια στιγμή το έγκλημα του Ισραήλ σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού με την γενοκτονία που συντελείται στη Γάζα και στη Δυτ. Όχθη συνεχίζεται και εντείνεται, αποτελώντας μελανό στίγμα αδιαφορίας και συνενοχής για τη λεγόμενη «διεθνή κοινότητα».

Σ’ αυτό το τόξο των πολεμικών μετώπων που ξεκινά από την Ουκρανία, περνά από τα ασταθή Βαλκάνια των ΝΑΤΟϊκών προτεκτοράτων και φτάνει στην εύφλεκτη Μέση Ανατολή, είναι ενταγμένο και το Αιγαίο με τα άνομα παζάρια για «διευθετήσεις» και συνεκμετάλλευση για λογαριασμό των ομίλων της ενέργειας και των μεταφορών. Για μια ακόμη ιμπεριαλιστική «ειρήνη» με το «πιστόλι στον κρόταφο» η οποία εύκολα γίνεται ανοιχτή πολεμική αναμέτρηση, την επόμενη μέρα.

Με τις εκδηλώσεις μας ΤΙΜΑΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΑΣ και στέλνουμε μήνυμα στο λαό και τη νεολαία να οργανωθεί και να απαιτήσει: Καμιά συμμετοχή στα ΝΑΤΟϊκά σφαγεία. Όχι στα παζάρια για το Αιγαίο. Λευτεριά στη Παλαιστίνη. Να κλείσουν όλες οι Βάσεις. Να φύγει η χώρα μας από ΝΑΤΟ και ΕΕ με το λαό στην εξουσία.»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

· 6:οο μμ: Συγκέντρωση στη Πλατεία Καστανιάς
 Ομιλία - Ιστορική αναφορά.

· Πορεία από το μονοπάτι της θυσίας στο μνημείο των εκτελεσμένων.

· Κατάθεση στεφανιών.

· Προσκλητήριο νεκρών.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

αθανατοι,

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required